Start-up’ların Pandemide Finansman Arayışı

finansman arayışı

Start-up’ların Pandemi Sırasında Finansman Arayışı:

Bu küresel salgının ortasında, startup’lar işlerini sürdürmek için yorulmadan çalışıyorlar. Birçokları için bir işi sürdürmek, iş sürekliliğini korumaya yardımcı olmak ve geleceği planlama imkanı veren finansmanı güvence altına almak anlamına gelir.

Şu anda işletmenizin sağlığı her zamankinden daha önemli ve şimdi yaptığınız sermaye seçimleri şirketinizin gidişatı üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olacak. Baskı devamlı üstünüzde, ancak şimdi şirketiniz için avantajlı gözükmeyen finansman anlaşmaları hakkında dikkatli olmalısınız.

İşletmeniz için en iyi finansman seçeneklerini değerlendirirken dikkat etmeniz gereken, bugün ve uzun vadede büyüme kilometre taşlarına ulaşmaya devam ederken aklınızda bulundurmanız gereken bazı noktalar şunlardır.

 

Borç finansmanı, girişimlerin mevcut ihtiyaçlarını karşılar.

COVID-19 son derece yıkıcı olsa da, başlangıç finansmanı ihtiyacını azaltmadı. Aslında, Kuzey Amerika’daki girişimler arasında finansman için önemli bir talep görmeye devam ediyoruz.

Ancak değişen koşullarla birlikte finansman ortamı da bir kez daha değişti.

Öz sermayeyi (risk sermayesi gibi) güvence altına almak her zaman zor olmuştur, ancak mevcut kriz bu durumu daha da kötüleştirmiştir.

Daha az öz sermaye ile daha fazla girişimci kısa ve uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamak için borç finansmanına yönelmeye başladı. Borç finansmanı, fonlara hızlı erişim sağlarken, öz sermaye sahipliğini ve işinizin kontrolünü elinizde tutmanızı sağlar ve hızlı büyüme baskısını hafifletir – bu mevcut ortamdaki tüm kritik avantajlar bunlardır.

Ancak, tüm borç finansmanları eşit değildir. Sermaye arayışınızda bu duruma gözleriniz açık bir şekilde yaklaşmanız gerekiyor.

Doğru finansman seçeneğini seçmenize yardımcı olacak 3 soru

Şirketiniz için en iyi seçenek, büyük ölçüde çeşitli finansman seçeneklerinin dengelerini nasıl değerlendirdiğinize bağlıdır. Neye ihtiyacınız olduğunu anlamaya yardımcı olmak için, bu üç soruyu dikkate alarak başlayabilirsiniz.

  1. Fonları nasıl kullanacaksınız?

Üç gün içinde bordro yapmak veya envanter almak gibi acil ihtiyaçlarınız mı var? Müşterilerin size ödeme yapmasını beklerken boşluk aylarında nakit desteğine mi ihtiyacınız var? Bu tür “çalışma sermayesi” arayan birçok girişim, bu kısa vadeli ihtiyaçları karşılamalarına ve operasyonlarını sürdürmelerine yardımcı olmak için kredi kartları, kredi limitleri ve kısa vadeli kredilere başvuruyor.

Pandemi sırasında sadece kapıları açık tutmaya çalışıyor veya büyüme çalışıyorsanız dikkat etmeniz gerekenler var. Her şirketin büyüme kilometre taşlarını belirlemesi ve gelecek için plan yapması gerekiyor. Bu planlama, daha uzun vadeli, stratejik girişimler için ön ayak oluyor.

Büyüme sermayesi arayan girişimciler , önceden belirlenmiş bir zaman diliminde yinelenen ödemelerde sabit bir tutarla geri ödenen vadeli kredileri tercih edebilirler.

  1. Toplam geri ödeme tutarı nedir? 

Büyüme sermayesi seçeneklerini karşılaştırmaya başladığınızda, farklı borç verenlerin çok farklı şartları olduğunu hemen öğreneceksiniz. Sermayenin gerçek maliyetini belirlemek için, öncelikle toplam maliyeti – geri ödemeniz gereken tam tutarı – ve geri ödemeniz gereken zaman dilimini hesaplamanız gerekir.

Yıllık yüzde oranı, paranın zaman değeri ve ücretler (hem açık hem de gizli) gibi faktörlerin tümü, hepsi bir arada maliyette yer oynayacaktır.

  1. Borç verenin isteyeceği başka hangi kontroller veya sözleşmeler bulunmaktadır?

Size borç verdikten sonra işletmenizin kredi/risk profilini önemli ölçüde değiştirmediğinizden emin olmak için, borç verenler, bankada her zaman en az 100.000$’a sahip olmak gibi kredi yapılarına belirli koşullar getirebilirler.

Koşulları iyice araştırın ve kredinin maliyet ve kontrol bileşenlerinin operasyonlarınızı nasıl etkileyeceğini net bir şekilde anladığınızdan emin olun. Örneğin, kredinin borç sözleşmeleri varsa, sözleşmelerin ne zaman ihlal edileceğini görmek için geçmiş verilerinize karşı bazı olasılık senaryoları çalıştırın.

start-up

Partnerinizin gücünü değerlendirin

Bu üç önemli soruyu yanıtladıktan sonra, son olarak düşünmeniz gereken şey, hangi borç verenle ortak olmak istediğinizi değerlendirmektir.

Doğru finansman ortağını işe almak, bağış toplama yolculuğunuzda vereceğiniz en önemli kararlardan biridir. İhtiyaçlarınıza göre doğru finansman yapısını sunacak ve sizinle birlikte büyüme yeteneğine sahip bir sermaye sağlayıcı bulmanız gerekiyor. Ayrıca, bağlantılar, katma değerler ve diğer sermaye kaynaklarına girişler dahil olmak üzere finansmandan fazlasını sağlayabilecek bir ortağa ihtiyacınız var.

Borç veren ortağınızın gücünü değerlendirmek için bu kontrol listesini kullanın:

  •   Borç verenin riski değerlendirmedeki sicili nedir?
  • Katlanarak büyümeye öncelik veriyorlar mı?
  • Şirketinizle birlikte büyümek için ek kapasiteleri var mı?
  • İstikrarlı bir yapıdalar mı? Düşüş yaşadığınızda veya toparlanmaya çalışırken sizi destekleyebilecek durumdalar mı?
  • Topluluktaki diğer girişimciler gözünde itibarları nedir?
  •   Borç vereniniz sektör içinde tavsiye, rehberlik ve ağ kurma konusunda istekli mi?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

BIMMade’e 8 milyon TL Yatırım

Marka Tescili Nasıl Yapılır? 3 Adımda Öğren!

En İyi 7 Tavsiye! Yeni Harekete Geçen Şirketinizin Nakit Akışını Nasıl Yönetirsiniz?

Front-End Nedir?

MVP Ve Prototipin Arasındaki Fark Nedir?

Back-End Nedir?

Metaverse Nedir?

Mockup Nedir?

Start-Up Nedir?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.