Starbucks’ta Bitcoin Ödemesine Katıldı

Starbucks, Bitcoin vadeli işlem platformu BAKKT ile işbirliği yaptı.

2018 yılında, Intercontinental Exchange (ICE) tarafından kurulan ve güncel olarak hala işletmesini yaptığı Bitcoin vadeli işlemler platformu BAKKT, yaklaşık iki senedir uygulama sürümü oluşturacağını duyuruyordu.

Sonunda uygulama sürüme geçiyor. Yapılan açıklamada, ‘’ Bitcoin ve dijital varlıkların diğer formları tek bir platform haline getiriyor’’. BAKKT uygulamanın resmi sürümünde, 500.000 kullanıcıya ulaşarak testini gerçekleştirdi.

BAKKT uygulamasında, müşterilerinin BTC ve diğer kripto paralarını, platform üzerinden kullanabilecek. BAKKT ilk ortalıklarını Starbucks ve Best Buy ile kurdu.

Starbucks’la yapılan anlaşma ile, sadakat ve ödül puanlarını, Bitcoin’lerini USD’ye dönüştürebilir ve BAKKT uygulaması üzerinden Starbucks kartlarını kullanabilirler.

Starbucks’ın Küresel Kart, Ticaret ve Ödeme Başkan Yardımcısı Karl Hebert, ‘’ BAKKT, müşterilerinin dijital varlıklarının değerini ABD doları biçiminde ortaya çıkarmasını sağlayan benzersiz ve güvenilir bir ödeme deneyimi geliştirmek için girdi ararken, ekiplerimiz yakın bir şekilde çalıştı.’’ Açıklamasını yaptı.

Bu hamle ile Starbucks, Bitcoin sektörüne an itibariyle girmiş oldu.

BAKKT’nin Resmi Sitesi

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Moflin : Öğrenebilen ve Tepki Verebilen Evcil Robot

CRISPR:  Bilim Kurgu Filmleri Gerçek Mi Oluyor?

8 Adımda Startup’ta Çalışmak

Başarısızlık Korkusunu Yenmenin Yolları  

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.