Splitwise Nasıl Kullanılır?

Splitwise

Splitwise Nedir?

Splitwise isterseniz sadece kendi giderlerinizi isterseniz bir tatilinizde arkadaşlarınızla veya ev arkadaşlarınızla ortak giderlerinizi gelirlerinizi ekleyip gelir ve gider tablonuzu ve harcamalarınızla ilgili daha birçok ayrıntıyı görebileceğiniz bir uygulamadır. 

Splitwise Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı Google Play Store, App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde indirdikten veya web sitesi üzerinden siteye erişim sağladıktan sonra ya e-mail ya da Google hesabınızla bir üyelik oluşturmanız gerekiyor. 

Splitwise

1-Grup Oluşturma

Masraf eklemek için öncelikle bir grup oluşturmanız gerekiyor. Sağ üstte yer alan grup oluşturma seçeneğine tıkladığınızda önünüzde 4 seçenek yer alıyor. Özel harcama, seyahat, ortaklık ve diğer. Harcamanın amacına yönelik grubu oluşturduktan sonra bu gruba isim verebilir ve fotoğraf da ekleyebilirsiniz. Gruplara dilediğiniz kişileri ekleyebilir veya linki paylaşabilirsiniz.

2-Masraf Ekleme

Gruplarınız arasından masraf eklemek istediğiniz grubu seçtikten sonra alt tarafta yer alan yeşil artıya tıklamanız gerekiyor. Açıklama girin kısmına harcamanın detaylarını yazabilirsiniz mesela X Cafe gibi. Ardından altında yer alan para boşluğuna tutarı yazıyorsunuz. Para biriminin üstüne tıklayarak istediğiniz birime döndürebilirsiniz. Daha sonra para kısmının altında yer alan kim tarafından ödendi ve ödeme eşit mi paylaştırılacak gibi detaylarını girmeniz gerekiyor. Ödeme eşit paylaştırılmayacaksa uygulama içinde paylaştırmak için çeşitli birim seçenekleri de mevcut. Sayı, yüzde, tane birimleriyle harcamaları dağıtabilirsiniz. Tüm bu işlemler bittikten sonra harcamanıza fotoğraf çekebilir/ekleyebilir veya belgeyi tarayabilirsiniz (Belge taratmanın premium bir işlem olduğunu belirtmek isterim). Eklemek istediğiniz ayrıntılar bittikten sonra sağ üstteki bitti tuşuna tıklayıp işlemi sona erdirebilirsiniz. 

Gruba girdiğinizde masrafın detayı ve onun altında kimin tarafından ödendiği bilgisi yer alıyor. Sağ tarafta eğer yazan değer kırmızı ise hesabı ödeyen kişiye borçlu olduğunuz, dahil değil yazıyorsa herhangi bir ödemeniz olmadığı, yeşil ise birilerinin size borcu olduğu anlamına geliyor. Ayrıca tüm masrafların eklendiği tarih de sol tarafta yer alıyor, uygulama böylelikle kontrolünüzü kolaylaştırıyor. 

Splitwise

3-Harcama Özeti 

Tüm harcamalarınızı ekledikten sonra son durumu gözden geçirmek istiyorsanız grubun en başında yer alan kısımdan özeti görebilirsiniz. Ödenmemiş faturalar kısmında kimin kime ne kadar borcu olduğunu, toplam tutarlar kısmından grubun totalde ne kadar harcamış olduğunu, kendi harcamanızı, borcunuzu ve size olan borcun tamamını görebilirsiniz. Ayrıca bu grup uzun süredir açıksa bu ay, önceki ay ve önceki ay sekmesinden dilediğiniz zaman dilimini seçebilirsiniz. Grubun başında yer alan bu kısmı sola kaydırdığınızda istatistik ve x birimine çevir gibi seçenekler göreceksiniz. Bunlar Splitwise Pro yani premium seçenekler. Belirli bir miktar verip bu özelliklere olan erişiminizi de açabilirsiniz. Ve sola kaydırmaya devam ettiğinizde göreceğiniz son iki seçenek ise duvar panosu ve tüm masrafları detaylı bir tablo şeklinde indirebileceğiniz kısım mevcut. 

Splitwise

4-Bonus:Anasayfa Kullanımı

En altta yer alan kontrol butonları ise aynı Instagram’daki gibi 5’e ayrılmış. Arkadaşlarınız, gruplarınız, masraf eklemek için yer alan yeşil buton, aktiviteleriniz ve hesabınız. Arkadaşlarınız kısmından herhangi bir grup kurup birlikte gider gelir tablosu yaptığınız arkadaşlarınızı ve varsa sizin/onların borçlarını görebilirsiniz. Grup kısmından gruplarınıza, aktivite kısmından sizi ilgilendiren her harcamanın detayına ulaşabilirsiniz. Hesabınız seçeneğinde ise profil fotoğrafı koyabilir, kod tarayabilir ve Splitwise Pro satın alabilirsiniz. 

Neden Splitwise Kullanmalısınız?

Splitwise arkadaşlarınızla ve bireysel yaptığınız harcamaları tek tek ekleyerek maddi durumunuzu takip edebildiğiniz için başlı başına çok kullanışlı bir uygulama. Tüm bunların yanı sıra bir harcamayı eklerken kişilerin payına göre eşit veya eşit olmayan bir şekilde tutarı bölebilmeniz, size borcu olan kişi borcunu kapatmadıysa yüzyüze garip konuşmalar olmadan kişiye hatırlatıcı gönderebilmeniz ve bu özelliği ülkemizde kullanıma kapalı olsa da kişilerin borçlarını uygulama üzerinden PayPal gibi ödeme yöntemleriyle ödeyebilmesi gibi özellikleri ile Splitwise, rakiplerinden sıyrılıyor. Ayrıca böyle bir uygulamanın temel fonksiyonunu yerine getirecek seçeneklerinin ücretsiz bir şekilde kullanıcıyla buluşturulması ve kullanıcı dostu rahat/basit şekilde tasarlanan arayüzü ile de telefonunuzda mutlaka yerini alması gereken uygulamalar arasında adını başa yazdırıyor. 

Splitwise

Daha detaylı bilgi ve kullanım için buraya tıklayabilirsiniz. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Nasıl Kullanılır? Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.