Spectrum.Life, 5 milyon € yatırım aldı.

Dublin merkezli Spectrum.Life, akıl sağlığı ve esenlik platformu için ek 5 milyon Euro topladı. Girişim, bütünsel bir yaklaşımla çalışanları ve öğrencileri ruh sağlığı yolculuklarında desteklemeyi hedefliyor. 

Koşuşturma kültürü çağında ve ilgili tükenmişlik seviyelerinde, son olarak, personele nasıl daha iyi bakılacağından ve iş yerinde ruh sağlığı ve refahına nasıl öncelik verileceğinden bahsediyoruz.

Farkındalık artarken, ruh sağlığı hizmetleri yetersiz kalıyor, talebe yetişmek için mücadele ediyor ve genellikle ‘herkese uyan tek’ bir yaklaşıma bel bağlıyor. İrlandalı girişim Spectrum.Life olaylara farklı bir bakış açısı getiriyor, Birleşik Krallık ve İrlanda’daki en büyük işveren sağlık ve refah hizmetleri sağlayıcılarından biri ve büyümek için yeni yatırımlar sağladı.

Finansman ayrıntıları

  • Yeni yatırımda 5 milyon Euro toplandı ve şirketin toplam finansmanı 9 milyon Euro’ya ulaştı.
  • Tur, Act Venture Capital tarafından yönetildi
  • Ayrıca mevcut ve yeni yatırımcıların katılımını da içeriyordu.

Spectrum.Life CEO’su Stephen Costello: “ Yenilikçi ruh sağlığı, esenlik ve dijital sağlık tekliflerimizi büyütmeye ve genişletmeye devam ederken ACT’nin ve diğer yatırımcılarımızın desteğini almaktan heyecan duyuyoruz. Amacımız, ruh sağlığı ve esenlik desteğini herkes için erişilebilir kılmak ve bu finansman, oyunun kurallarını değiştiren çözümlerimizi daha da fazla kişi ve kuruluşa ulaştırmamıza olanak tanıyacak.”

2019’da lanse edilen Spectrum.Life, insanları ruh sağlığı yolculuklarının tüm yelpazesinde desteklemeyi hedefliyor. Startup, insanları kriz öncesinde, sırasında ve ötesinde desteklemek için bütünsel bir uçtan uca yaklaşım benimsiyor ve onların işte ve iş dışında başarılı olmalarını sağlıyor.

Geleneksel ruh sağlığı desteği kanallarının yükü giderek artıyor ve bekleme listeleri büyümeye devam ediyor. Krizdeki biri için bekleyecek zaman yoktur. Geleneksel çalışan yardım planları, insanları zorluklardan kurtarmada önemli bir rol oynar, ancak bundan sonra destek sınırlıdır ve kişiselleştirme sınırlıdır.

Ayrıca, herkese uyan tek yaklaşım, normalde yardımı memnuniyetle kabul edecek çalışanları uzaklaştırabilir ve gerekli telefon görüşmelerini yapan çalışanların, sorunları EAP’ler için çok karmaşıksa, telefon merkezi temsilcisi tarafından işten çıkarılmaları yaygın bir durumdur. standart altı veya sekiz terapi seansı. Spectrum.Life, akıl sağlığına yönelik bu çerez kesici yaklaşımı kültürünü değiştirmeyi hedefliyor.

Platform şu anda ruh sağlığı ve esenlik koçları, açık uçlu terapi, dijital klinik, çalışanlara sağlanan faydalar danışmanlığı ve finansal danışmanlık dahil olmak üzere bütünsel destek sağlıyor.

İrlandalı girişim, artan bir hızla büyüyor ve Birleşik Krallık ve İrlanda’da en hızlı büyüyen iş yeri refahı sağlayıcılarından biri. Şu anda platform, 2500 istemcide 4 milyondan fazla kullanıcıyı destekliyor. 2022’de işverenlerin verimlilikte genel olarak %43’lük bir artış, tedaviden sonra ciddi şekilde sıkıntılı olduğunu bildirenlerde %94’lük bir azalma ve ortalama olarak kullanıcıların yalnızca %5’inin 6-8 yaşından sonra uzun vadeli desteklere yönlendirilmesi gerektiğini bildiriyor. danışmanlık seansları.

Bu son yatırım, ekibinin genişletilmesi ve yeni özelliklerin ve kaynakların eklenmesi dahil olmak üzere Spectrum.Life platformunu daha da geliştirmek ve ölçeklendirmek için kullanılacaktır.

Debbie Rennick; Genel Ortak Yasası Girişim Sermayesi: “ Spectrum Life’a yeni bir fon sağlama turuna liderlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu pazar fırsatına ve Spectrum Life ekibine ve platformuna güçlü bir inancımız var. Şirketin bugüne kadarki güçlü büyümesi ve başarısı, büyük bir geleceğin yalnızca başlangıcıdır. Platformlarının dünyadaki bireylerin ruh sağlığı ve esenliği üzerinde önemli bir etki yaratma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz ve bu yatırımla daha da büyümelerini desteklemekten gurur duyuyoruz.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.