Space Runners’ın 10 Milyon Dolarlık Büyük NFT Satışı

space runner

Space Runners ilk Metaverse moda markası olarak, ilk NFT koleksiyonu satışını 9 dakika gibi kısa bir sürede tamamladı.

İlk koleksiyon 23 Aralık 2021’de satışa çıkarıldı, 10 milyon dolara alıcısını buldu. Şirket NFT sahiplerine partnerleri ile etkileşime geçebilecekleri kanallara, dijital topluluklara ve çok özel etkinliklere katılma imkanı sunuyor.  Bir sonraki koleksiyonları için çalışmaları başlatan Space Runners, dijital ortamın moda markası olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

 

Türk girişimci Deniz Özgür‘ün kurucu ortakları arasında yer aldığı  Space Runners, toplam değeri 10 milyon dolar olan NBA temalı ilk NFT koleksiyonun satışını 9 dakikada tamamladı. Şirket NFT koleksiyonlarının devamı için çalışmalara başladı.  Magic Eden ve Solanart NFT ilk satışının ardından pazar yerlerinde alım satımı yapılan koleksiyonda son bir haftada toplam 2.8 milyon dolar hacme ulaştılar.

NBA şampiyonları Kyle Kuzma ve Nick Young ile partnerlik yapan Space Runners, koleksiyonun devamı için hazırlıklara başladı. Bu NBA birlikteliği ile gözlerini üstüne çekmeyi başaran şirket, Web3.0 sanal ortamları için giyim NFT’leri geliştiren ilk metaverse moda markası olarak biliniyor. Space Runners bir süre önce de yatırım haberleri ile gündemdeydi. Amerika’da kurulan şirket sayıları giderek artan metaverse, sosyal medya ve oyun mecralarındaki karakterler için giyilebilir NFT’ler tasarlıyor ve bu ürünler için ünlüler ve moda markaları ile işbirliği yapıyor.

space runners

Şirket ile ilgili Twitter üzerinde Facebook/Meta tarafından  “Metaverse’de moda NFT’lerinin öncüsü” olarak bahsedildi.

Şirket attığı adımlarla NFT dünyasında büyük ilgi uyandırmayı başardı, rap yıldızı Kevin Gates, NBA oyuncusu Zion Williamson, NBA takımı New Orleans Pelicans, Chicago Bulls oyuncusu Devon Dotson gibi isimlerle ile yaptığı iş birliği de duyurulmuştu.

İlk NFT ürünleri birçok farklı amaç ile kullanılmaya başlanan Space Runners, geçen hafta içerisinde boksör kardeşler Logan & Jake Paul ile de iş birliğini duyurdu. Şirket “Boxing Bullies” yardım kuruluşuna bir adet kişiselleştirilmiş NFT bağışladı. 1 adet NFT’si 20 bin dolara dolara satılan şirketin elde edilen tüm gelirleri zorbalığa karşı koymak için bağışlandı. Space Runners, oyun geliştirme ve moda NFT’leri için açılacak ilk pazaryeri çalışmalarına da başladı. Yeni koleksiyonları için de çalışmalara başlayan şirket, moda dünyasını Metaverse evrenine taşımak istiyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Apple, çalışanlarını Meta’ya kaptırmamak için önlem aldı

n11’in Getir’e devredilmesine onay verildi

Keiretsu’dan uLouder’e 1.3 Milyon Dolar Yatırım!

Abrakadabra Games, İlk Yatırımını WePlay Ventures’dan Aldı

İletmen’e 70 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım

 

Dünyanın İlk SMS’i NFT Olarak Satışa Sunuluyor

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.