Sony İle Discord İş Birliği Geliyor!

Son zamanların yükselen iletişim platformlarından biri olan Discord, Sony ile anlaşarak PlayStation Network’e entegre edilecek.

Ücretsiz sohbet uygulaması olan Discord, yakın bir zamanda Microsoft haberleri ile gündeme gelmişti. Teknoloji devi Microsoft, firmayı satın almak istiyor ve bu işlem için de 10 milyar dolardan fazla parayı gözden çıkarıyordu. Ancak, Nisan ayındaki gelişmelerle platform, Microsoft ile görüşmesini sonlandırarak teklifi kabul etmedi. İddialara göre farklı firmalarda platformu satın almak istiyordu ancak,  şu anda bir satış söz konusu değil.

Yeni gelişmelere göre Sony ve Discord arasında ortaklık kurularak birtakım gelişmeler yaşandı. Çok fazla detay belirtilmese de, 2022 yılında platformun, PlayStation’a entegre edilecebileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca, 100 milyon dolar değerinde olan H serisi yatırım turunda, Sony’nin de olduğu ancak ne kadar yatırım yaptığı bilinmiyor. Şu anda değerleme ile ilgili de herhangi bir açıklama mevcut değil. Sadece Sony’nin, firmadan azınlık bir hisse aldığını söyleyebiliriz.

Sony Interactive Entertainment CEO’su olan Jim Ryan: “140 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan iletişim hizmeti Discord ile ortaklık kurduğumuzu duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Ekiplerimiz ile birlikte Discord’u gelecek yılın başında PlayStation Network’e entegre etmek için sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Amacımız Discord ve PlayStation deneyimlerini konsol ve mobil cihazlara getirerek insanların daha rahat iletişim kurmalarına ve eğlenmelerine olanak sağlamak.”  İfadeleriyle ortaklığı bu şekilde açıkladı.

Bahsettiğimiz üzere Sony ile Discord arasındaki ortaklığın detayları ve platformun, PlayStation’a nasıl entegre olabileceği gibi detaylar şu anlık bilinmiyor.

Discord Nedir?

Pandemi döneminde de sıklıkla adını duyabileceğiniz platform, özellikle oyuncular arasında yaygın kullanılan sesli iletişim platformudur. Ücretsiz bir şekilde hem telefonunuzdan hem de bilgisayarınızdan kullanabileceğiniz uygulama, arkadaşlarınızla sesli veya görüntülü olarak konuşmanın kolay yollarından biridir. Oldukça hızlı olan uygulama, macOS, İos, Android, Windows ve Web tarayıcısı üzerinden kullanılabilmektedir.

Uygulama sadece oyunculara değil, çoğu kullanıcıya hitap etmektedir. İsterseniz sunucu kurabilir ve daha fazla insanla mesajlaşabilir veya konuşabilirsiniz. Dilerseniz, arkadaşlarınızla özel olarak iletişime geçme imkanı da bulunmaktadır. Uygulama hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Diğer yazılarımız için:

Veganzone İlk Yatırımını Focus Global Project’den Aldı!

Clubhouse Android Kullanıcıları İçin Beta Testlerine Başladı

Robowars: MOBİL KONTROLLÜ ROBOT SAVAŞI Başvuruları 1 Mayıs’ta Açıldı!

Kripto Paraları Denetlemek İçin Özel Ekip Kuruldu

Gemini ve Mastercard Ortaklığında Kripto Para Ödüllü Kredi Kartı Geliyor !

Vivid Money, B Serisi Yatırım Turunda 73 Milyon Dolar Yeni Yatırım Aldı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.