Sizi İleri Taşıyacak ve Ön Plana Çıkmanıza Yardımcı Olabilecek 4 Yetkinlik

Yetkinlik, herhangi bir işte veya konuda yetkin olduğunuzu ifade etmek için kullanılır. Çağımıza baktığımızda ise yetkinlik kavramı en çok herhangi bir işe başvururken, işe alım süreçlerinde veya okulda karşımıza çıkabiliyor. Peki, kendimizi ileri taşımak istiyor ve ön plana çıkmayı önemsiyorsak hangi yetkinliklere sahip olabiliriz? İşte bu yazımızda, sizler için 4 yetkinliğe yer verdik ve neler olduğunu açıkladık!

Sizi Öne Çıkaracak 4 Yetkinlik:

1- Zaman Yönetimi

Her işin veya projenin kendine özgü yetkinlikleri olsa da, zaman yönetimi neredeyse her alanda işimize yarayabilecek bir yetkinliktir. Zamanı efektif, etkili ve verimli kullanmak, bir işin veya projenin tamamlanmasında anahtar bir unsur olarak yer almaktadır. Zamanı iyi kullanmak hem ekip çalışmalarında hem de bireysel çalışmalarınızda daha organize çalışmanıza yardımcı olacaktır.

2-Yaratıcılık

Yaratıcılığı belirli oranda kullanmak hem iş hayatımızda hem de akademik hayatımızda ön plana çıkmamıza yardımcı olabilir. Yaratıcılık sayesinde olaylara farklı açılardan bakabilir, farklı çözümler üretebiliriz. Sadece problemlerin çözümünde değil, aynı zamanda bir fikri iyileştirirken, bir fikre ihtiyaç duyulurken veya yeni projelerin ortaya çıkış aşamasında yaratıcılık bizlere birçok fayda sağlayabilir.

3-Analitik Düşünme

Analitik düşünme, çağımızın en önemli yetkinliklerinden biri olup birçok iş ilanında da hatta derslerimizde bile karşımıza çıkan bir kavram halini aldı. Analitik düşünme için bir olayı daha küçük bölümlere ayırarak değerlendirmek ve bir bütüne doğru çözmeye çalışmak diyebiliriz. Analitik düşünme becerisi sayesinde karmaşık problemlere veya gündelik hayatımızda karşılaştığımız herhangi bir problem karşısında bile daha doğru ve hızlı çözümler üretmenize yardımcı olabilir.

4- Sözlü/Yazılı İyi İletişim

Sosyal varlık olan bizler için iletişim hayatımızın her alanının vazgeçilmez bir parçasıdır. Dolayısıyla iletişim iş hayatımızda, akademik hayatımızda, sosyal ve özel hayatımızda da yerini bulan kavramlar arasında. İletişim kurmak bu kadar önemli olunca hem yazılı hem de sözlü olarak iyi iletişim kurabilen bir kişi olursanız, hayatınızda bir adım ileri gidebilirsiniz diyebiliriz.

Girim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız:

Nike’dan Geri Dönüştürülen 20000 Ayakkabıyla Saha

Endeksa’dan Hızlı, Kolay ve Yenilikçi Mortgage Deneyimi!

Facebook Adını Mı Değiştiriyor?

Instagram IGTV Özelliğini Kaldırdı, Yeni Bir Özellik Getirdi!

Hayır Diyebilmenin 6 Yolu

Aşkın Nur Ersoy

Öğrenmeyi ve yeni bilgiler edinmeyi seven, edindiği yeni bilgileri hemen denemek için can atan ve farklı yerleri keşfetmeyi, her keşfettiği yerden yeni deneyimler almayı seven bir üniversite öğrencisiyim. Düzenli olmayı seven ve risklere dikkatli yaklaşan bir kişi olsam da, “Gemi Limanda Güvendedir Ama Gemiler Limanda Beklemeleri İçin Yapılmaz.” sözünü de hayatımın bir parçası haline getirerek yeni fikirleri dinlemeyi ve uygulamayı severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.