Sinoplu iş adamı, araba tutkunu ve hayatı boyunca tutkusunun peşinden giden Vural Ak

Vural Ak Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilim okurken masraflarını karşılamak ve harçlığını çıkarmak için 5 yıl boyunca araba kiralama şirketlerinde bir sürü farklı pozisyonlarda çalıştı. Bu sırada 1991 yılında ilk şirketini kurdu.
5 yıl satış elemanı, şoför ve transfer elemanı olarak çalıştığı şirkette terfi etti ve bölge müdürü oldu. 21 yaşında arabalara olan tutkusuyla birlikte bir şirket kurdu. Fakat çok uzun sürmeden yetersiz sermaye nedeniyle zarar edip battı. Tecrübesiz ama hırslı olan Vural Ak, ilk arabasını eski model bir Şahin olarak 1993 yılında aldı. Şirkette halen turistlere araba kiralama işi yaparken bu işin mevsimsel olduğunu ve şirketi büyütmediğini fark edince filo kiralama işine girdi. Birçok şirketle konuşup onları ikna etmeye çalıştı ve en sonunda 1993 yılında bir beyaz eşya firmasıyla anlaşarak onlara araç kiralamaya başladı.
Vural Ak
2001 yılındaki büyük krizde dövizin fırlamasıyla şirketi çok fazla zarar etti. Ancak rakipleri de bu krizden çok fazla etkilenince Vural Ak ayakta kalmayı başardı.
Bu krizden sonra durmak bilmeyen Vural Ak, 8 ay üzerinde çalıştığı bir reklam kampanyası düzenledi ve 4 büyük gazeteye, 16 dergiye ve sayısız billboard’a reklamlar verildi. 7,5 milyon dolar gibi yüklü bir miktar para sırf reklamlar için harcandı. Bu reklam kampanyası üzerine şirket pazardaki bir numaralı araç kiralama şirketi haline geldi.
Intercity 2 yıl önce Türkiye’deki ilk yabancı sermayeli araç kiralama şirketi olmayı başardı. Dünya Bankası’nın yan kuruluşu IFC, Hollanda yatırım bankası FMO, Amerikan banka Advent TURKVEN ve Alman banka Kfw Intercitiy’e ortak oldular.
Dünyanın en prestijli yarışlarından biri olan Formula 1, dünya genelinde 3 Milyar insan tarafından izlenmektedir. 13-14-15 Kasım tarihlerinde uzun yıllar sonra ülkemizde tekrar düzenlenecek olan Formula 1 yarışını, sahibi olduğu ve şirketinin adını verdiği Intercity İstanbul Park’ta büyük emekleriyle ülkemize tekrardan katan ve ülkemizi dünyaya tanıtan Vural Ak, en büyük başarılarından birinin de bu olduğunu söylüyor.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.