Shine Türbinleri Rüzgar Enerjisini Her Yerde Kullanılabilir Hale Getirmeyi Hedefliyor

Aurea Technologies’in geliştirdiği Shine Rüzgar Türbini, ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman yenilenebilir enerji sağlıyor. Rüzgardan enerji üreten son derece esnek ve taşınabilen bu cihaz birkaç dakika içinde kurulur ve son derece hafiftir, büyük bir dahili pilde depolanan elektriği kısa sürede verir. 

  

 

Akıllı telefonlar, drone’lar ve kameraların yanı sıra sahip olduğumuz çok çeşitli elektronik eşyalar var. Hepsinin ortak noktası, günden güne daha çok enerjiye gereksinim duyduğumuzdur. Çok hareket halindeyseniz, bir güç bankası, büyük, ağır piller veya mobil güneş panelleri veya yeni Shine Türbini kullanabilirsiniz. Çünkü bu, güneş olmadığında bile enerji sağlar. Yaklaşık 2 dakikada kurulur, maksimum 40 W oluşturur. 

 

 

 Shine Rüzgar Türbini Genel Özellikler  

Shine Türbin sadece 1,36 kg ağırlığında ve 35 x 10 cm boyutlarında, katlandığında neredeyse her sırt çantasına sığacak şekilde tasarlanmıştır.  Kurulduktan sonra rüzgar türbini 91,4 cm yüksekliğe ve 60 cm rotor çapına sahiptir. Sonrasında da rüzgar enerjisini elektriğe dönüştürür. Bu enerjinin yalnızca 12.000 mAh’lik bir pilde depolanmasının yanı sıra, bir USB bağlantısı aracılığıyla günün her saatinde bağımsız olarak kullanılabilir olması özellikle çok dikkat çekiyor. Güçlü rüzgarlarda bir akıllı telefon 20 dakikada, bir GPS cihazı 11 dakikada veya bir kamera 28 dakikada şarj edilebilir. Bununla birlikte, yalnızca hafif bir esinti varsa, ne yazık ki daha uzun sürebilir. 

  

 

Sonuç olarak, sadece 50 dB yüksek sesli bu mobil enerji santralini gerçekleştirmek için Shine Türbini için yıllarca süren bir çalışma yapıldı. Hava koşullarına dayanıklı olmasının yanı sıra, her zaman rüzgara dönüştürür, böylece her zaman optimum enerji üretimi mümkündür. Bu sayede yağmurlu veya bulutlu havalarda dahi elektrik üretebilir. Mobil rüzgar türbini üzerindeki USB bağlantısı üzerinden hareket halindeyken de istenilen bir cihaz şarj edilebilir. 

 

 

 

Rüzgar türbini Kanada, Halifax’ta tasarlanmış ve üretilmiştir. Şirketin, şu anda Kickstarter kampanyası aracılığıyla elde edilebilecek 2021 için bekleyen 50 birimi daha var. Açık hava meraklıları ve kampçılar için oldukça idealdir. Ama aynı zamanda tahsisli bahçe, dağ yürüyüşü veya evdeki bahçe için temiz elektrik üreticilerine pratik bir seçenek sunuyor. Shine Türbini yaklaşık 214 ABD Doları tutarındadır. 

 

 

 

İlham Almaya Devam Edin!

“Furniture For All” Kampanyasıyla IKEA Uzaylılar İçin Montaj Kılavuzu Hazırladı!

HAVAYI TEMİZLEYEN OTOMOBİL: AIRO

Oyuncak Üreticisi LEGO Geri Dönüştürülebilir Lego Blokları Üzerinde Çalışıyor!

Höga: 374 Parçayla Evde Birleştirilebilen Araba

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.