Servislet’e 12 milyon dolar yatırım yapıldı

servislet
2020 yılında Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan Servislet girişimi, geçtiğimiz temmuz ayında da Autostop Global’den 10 milyon dolar değerleme almıştı. Servislet şimdi de Seri A yatırımını tamamlayarak San Diego merkezli Ethos ve Attributed Holdings Turkey liderliğinde 12 milyon dolar yatırım aldı. Yolculuğuna Keiretsu Forum Türkiye’nin yatırımıyla başlayan Servislet, bir yıl içerisinde değerlemesini 130 kat artırmış oldu.
servislet
Aldığı üçünü yatırım ile 1 yılda 130 çarpan ile yatırım almış olan ve 2017 yılında kurulan Servislet, otomotiv sektöründe ürün ve bağlı hizmetlerin aynı platformda satışının yapılabilmesine olanak sağlamasıyla, sektördeki girişimlerden ayrılarak bu anlamda Türkiye’de bir ilki temsil ediyor. Servis sağlayıcılar ve yedek parça markaları, Servislet platformu aracılığıyla tüm bayiilerini “online” hizmet ve ürün satışına entegre ederek, bayiilerinin performansını ve karlılıklarını artırabiliyor. 2020 yılında Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan Servislet, temmuz ayında Autostop Global’den 10 milyon dolar değerleme ile ve Aralık ayı itibariyle de San Diego merkezli Ethos ve Attributed Holdings Turkey liderliğinde 12 milyon dolar yatırım aldı. Servislet bu son yatırımla birlikte bir yıl içerisinde değerlemesini 130 kat artırmış oldu.
Servislet CEO’su Gökmen Bolayır, aldıkları bu yatırım ile temel ürünleri olan pazar yeri kurgusunu genişletmeyi planladıklarının altını çizerek,
Servislet dünyada daha önce hiç sunulmamış yeni dijital ürünlerini de piyasaya sürecek. 2022 Ocak itibariyle SAAS ürünümüz Servislet Dali’yi farklı dil seçenekleri ile Türkiye ve yurt dışı pazarında kullanıma sunacağız. Aynı zamanda Yunanistan pazarında Tirelet adı ile faaliyete başladık. Hedeflerimizde Amerika ve Uzak Doğu pazarları da var. İlk yatırımımızı Keiretsu Forum Türkiye’den aldık. Ardından Ethos ve Attributed’dan aldığımız yatırımlar ile Amerika ve Uzak Doğu ülkelerinde de pazaryeri ve SAAS ürünleri ile faaliyete geçmeye hazırlanıyoruz.
Bu denli büyümesi girişimcilik ekosistemi adına da oldukça ilham verici. 2022 ikinci çeyrek itibariyle Servislet’de sunmakta olduğumuz bazı hizmetlerimizi blok zincir tabanında çalıştırmaya başlamış olacağız. Böylece, globalde araç sahipliğini, araç servis hizmetlerinin kaydını ve sigorta poliçelerini bu zamana kadar görülmemiş bir hızda, şeffaflıkta ve güvenle işlemeyi planlıyoruz. Araç verilerinin kişiler arası paylaşımını çok kolay hale getirmesi ile global pazar göz önünde bulundurulduğunda, otomotiv sektöründe bu denli gelişmiş bir dikey entegre çözümü sunan ilk girişim olacağız.
servislet
Bolayır son olarak “Franchise” modelini de geliştirmeyi planladıklarını ve bu model ile birlikte sunulan tüm hizmetler sayesinde araç sahiplerini, otomotiv sektöründe önceden görülmemiş bir kolaylık ve hızla çözüme ulaştıracaklarını ifade etti.
Servislet, markaları dijitale taşımanın yanı sıra, servislet.com özelinde inşa etmiş olduğu pazaryeri aracılığıyla da ürün ve hizmet satıcılarının çevrimiçi görünürlüğünü geniş kitlelere yayıyor. Araç sahipleri, servislet.com aracılığıyla ve markaların kendi web siteleri üzerinden ürün ve hizmetlere rahatlıkla ulaşabiliyorlar.
*Bültenden düzenlenmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Whatsapp’ta Mesajlara Emojiyle Tepki Verme Özelliği!

KVKK,Yemeksepeti Hakkında İnceleme Başlattı

Eğitim Girişimciliği Nedir? Örnekleri Nelerdir? 2021

Zamanınızı Verimli Kullanın; Pomodro Tekniği

Kuluçka Merkezi Nedir? Türkiye’nin En İyi 7 Kuluçka Merkezi

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.