Siber güvenlik girişimi SentinelOne, 267 milyon dolar yatırım aldı!

2013 yılında Tomer Weingarten, Almog Cohen tarafından California’da kurulan SentinelOne, şubat ayında 200 milyon dolar yatırım alarak unicorn olduğunu duyurmuştu.

Şirket Değerlemesi 3,1 Milyar Dolar!

Bu kez; Tiger Global, Sequoia, Insight Partners, Third Point Ventures ve Qualcomm Ventures’in de içinde bulunduğu bir yatırım turunda 267 milyon dolar yatırım alarak şirket değerlemesinin 3,1 milyar dolara çıktığını duyurdu.

 

 

Asıl amacı dizüstü bilgisayarların her türlü güvenliğini, korumasını sağlamak; kullanıcıları güvende hissettirmek olan SentinelOne şirketi 2017 yılından itibaren yatırım almaya devam ediyor.

Pandemi nedeniyle çoğu şirketin yaşadığı zorluklar karşısında SentinelOne; bu süreçi çok güzel değerlendirip, iki tane yüklü yatırım alarak hızla büyümeye devam ediyor.

Aldıkları yatırımı en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlayan şirketin kurucusu ve CEO’su Tomer Weingarten, ilerleyen dönemde şirketin halka arzını gerçekleştirmeyi düşündüklerini, ancak şu anda bunun için acelelerinin olmadığını söylüyor.

 

SentinelOne

 

Diğer siber güvenlik şirketleri gibi sorunu tespit etme odaklı çalışmak dışında, sorunu tespit edip nasıl güvenli hale geleceğinin çözümünü sunma odaklı çalışmaları SentinelOne’ı çoğu siber güvenlik şirketlerinden ayırıyor ve önünü açıyor.

Bu yolda SentinelOne’a başarılar dileriz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.