SensoRy AI, 14 Yaşındaki Gencin Orman Yangınlarını Önceden Tespit Sistemi

SensoRy AI, genç girişimci Ryan Honary tarafından geliştirilen orman yangınları erken tespit sistemi olarak biliniyor.

Bu günlerde Türkiye’nin de yaşadığı orman yangını felaketi 4 gündür durmadan devam ediyor. Orman yangınlarını kontrol altına alabilmek çok güç bir işken SensoRy AI orman yangınlarını önceden tespit ederek yüz binlerce canlının hayatının bir tehdit haline gelmemesini sağlıyor.

Günlerdir çok üzülerek de takip ettiğimiz gibi yangından tamamen kurtulmanın bir yolu maalesef yok. Ancak orman yangınları erken tespit edilirse birçok can, mal kurtarılacağını ve zararın en aza indirilebileceğini biliyoruz.

Ryan Honary Sadece 14 Yaşında!

Amerika Birleşik Devletleri, California’da yaşayan ve henüz 14 yaşında olan Ryan Honary, SensoRy AI’ın kurucusu. Honary, yaşadığı yerde çıkan orman yangınlarından ilham alarak SensoRy AI sistemini geliştirdi. Çevreye karşı oldukça duyarlı ve yararlı işler yapmaya çalışan Honary, diğer gençlere de dünyaya da umut olmak istiyor.

2 yıldan fazla süre çalışmanın sonucunda ortaya çıkan SensoRy AI, kablosuz ağ bağlantısı bulunan bir sensör sistemi. Orman yangını riskinin çok olduğu bölgelere yerleştirilen bu sistem, küçük bir meteoroloji istasyonu ve yangını algılayan dedektörlerden oluşuyor. 30- 40 metre aralıklarla yerleştirilen bu dedektörler yangın çıktığında algılıyor ve kendi ağını kullanarak direkt uygulamaya sinyal gönderiyor böylece herhangi bir Wi- Fi ağına da gerek kalmıyor. Üstelik sistemin üretim maliyeti de çok düşük.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlham Almaya Devam Edin!

Joby Aviation ve Hava Taksileri 150 Millik Uçuş Gücüne Sahip!

Archetype Ofisleriyle Kendi Çalışma Ortamınızı Seçin!

Bırakın Telefonunuz Şarj Durumuna Göre Duvar Kağıdına Kendi Karar Versin!

Vid2Vid Cameo Sayesinde Görüntülü Konferans Görüşmelerinden Kaçabileceksiniz

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.