/

DİJİTAL TAŞIMACILIK HİZMETİ SUNAN SENNDER 160 MİLYON DOLAR TOPLADI

Kara yolları taşımacılık sektörüne dijital çözümler getiren Sennder, seri D finansman turunda 160 milyon dolar yatırım aldı. Sennder, aldığı son yatırım ile toplam yatırımını 260 milyon dolara çıkartmış oldu.

İsminin verilmediği bir firmanın liderliğinde yönetilen D turuna Project A, HV Capital, Accel ve Lakester gibi isimler katıldı. Bu turda alınan yeni yatırımı ile toplam 260 milyon dolar yatırım toplamayı başarmış Sennder, yaklaşık 1 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip. Ayrıca, Sennder aldığı bu yeni yatırım ile teknoloji ekibini genişletecek ve araştırma geliştirme çalışmalarında kullanacak.

Nakliye şirketlerini ve tır firmalarını dijital platformda birleştirmeyi başarmış Sennder, bu yöntemle taşımacılık sektörünün dijitalleşmesinde önemli rol oynadı. Avrupa pazarında çok büyük başarılara imza atmış Alman şirket, geçtiğimiz yıllarda birçok önemli haberlerle gündeme geldi. Bunlardan birisi, geçtiğimiz yıl haziran ayında Everoad ile birleşti. Everoad, Fransa’da kurulmuş ve Avrupa’da hizmet veren çok güçlü rakiplerinden biriydi.

Sennder Hakkında

Sennder hakkında daha detaylı bilgiler vermemiz gerekirse, 2015 yılında kurulmuş Alman bir girişimdir. David Nothacker, Nicolaus Schefenacker ve Julius Koehler tarafından kurulmuştur. Aynı zamanda kurucu ortaklarından David Nothacker, CEO olarak görev almaktadır.

Tır şirketleri ve nakliye firmalarını bir araya getiren ve çözüm yollarını dijitalleştiren Sennder’e , Avrupa pazarında olan ilgi büyük gibi duruyor. Şimdiye kadar çok az ülkede faaliyet gösteren girişimin, diğer ülkelere açılıp açılmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Sennder Berlin merkezli kurulan bir şirket olsa da, küresel olarak 7 ofiste hizmet vermektedir. Toplam çalışan sayısının ise 800’den fazla olduğu biliniyor. Yaklaşık olarak 200 kişilik bir teknoloji ekibine sahip olduklarını da belirtmemiz lazım. Ek olarak, altı yıldır faaliyet gösteren şirketin değerlemesinin ise 1 milyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor.

Seri C’de 70 Milyon Dolar Almışlardı!

Sennder , Lakestar liderliğinde yönetilen C serisinde 70 milyon dolar toplamayı başarmıştı. C serisinin katılımcıları arasında ise Project A, H14 ve Next47 gibi tanıdık isimlerde yer almıştı. Sennder, bu yatırım ile Avrupa lojistik sektörünün daha da ilgisini çekmeyi başardı.

Sennder hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer yatırım haberlerimiz;

Hypercasual Oyun Geliştiricisi Olan Hoody, İlk Yatırımını Aldı

Fitness Uygulaması Keep, 360 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

BukyTalk İlk Yatırımını Aldı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.