Sėkla Fındık: Topraklarımızdan Gelen Lezzet

Sėkla, Karadenizin muhteşem tepelerinin arasında yerel üreticiler ile iş birliği içinde çalışılan bir atölye ve bu atölye Karadeniz kadınının ilham verici hikayesiyle, alanında uzmanlaşmış yerel üreticilerin yıllar süren birikimlerinden ortaya çıkan ürünlerle harmanlanarak hazırlanmış tadları sofralara getirme hedefiyle kurulmuş.

”Doğadan gelene en çok ihtiyacımız olan bu süreçte, doğal olanı sizlerle paylaşmak bizim amacımız.”

Sėkla, fındıklarını bütün yıl bakımını yaptıktan sonra hasat almak için yerel üreticilerle birlikte ağustos ayı boyunca fındıkları toplamaya başlıyor. Yıl boyunca özenle ve emekle yapılan fındık bakımı ile fındığın mükemmel kalitesine ulaşılıyor. Toplanılan çotanaklar öncelikle atölyenin harmanında güneş ışığında kurutuluyor, kurutma işlemi biten çotanaklar patoz tekniği ile çotanağından ayrılıyor ve böylece fındığın atölyedeki yolculuğu başlıyor.

Sėkla

Taze ve temiz üretim bu girişimin önem verdiği noktalardan. Elinize ulaşan ürünün yolculuğu ise şöyle; bahçeden harmana, harmandan atölyeye ve atölyeden tüketiciye. Ürünler köyün kadınlarından oluşan küçük ekibin el emeğiyle, büyük titizlikle hazırlanıyor ve kadın istihdamına destek veriliyor.

Sėkla

Katkı ya da koruyucu madde kullanmadan, sağlıklı beslenme için uygun ürünler üretiliyor. Yani bu ürünler koruyucu ve doymuş yağ içermiyor. Vegan, doğal, bolca lif ve protein bulunduruyor.

”Biz toprağımızdan gelen lezzete inanıyoruz. Umarız siz de Sėkla ile tanışıp sağlıklı beslenmenin doyumsuz hazzını mutfağınıza taşıyabilirsiniz. Sevgi ve sağlık ile kalmanız dileğiyle!”

Sėkla
Kurucu Aslınur Gürsoy

Sėkla’dan alışveriş yapmak ve haklarında daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Diğer yazılarımız için:

10-10-10 Tekniğiyle Karar Alma

Hayat Kurtaracak 10 Chrome Eklentisi

Asansör Konuşması(Elevator Pitch) Nedir? İyi Bir Asansör Konuşması Nasıl Yapılır?

Büyük İşletmelerin Hesapları WoDiBa ile Tek Ekrandan Yönetilecek

Simurg Derneği bünyesinde gerçekleşen 2C1N projesi 2021 yılı dönemini tamamladı!

Dijital sertifika, informal öğrenme ve CV oluşturma hizmetleri sunan Sertifier, 2.5 Milyon Dolar değerleme ile yatırım aldı!

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.