//

Sarcura, 7 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Sarcura

Avusturyalı girişim Sarcura, yeni nesil bir hücre tedavisi üretim platformu geliştirmek için 7 milyon euro yatırım aldı.

Sarcura nedir?

Sarcura

2019 yılında kurulan Sarcura, gelişmiş hücre tedavilerinin üretimi için bir cihaz platformu geliştiriyor. Platformları, hücresel düzeyde gerçek zamanlı süreç kontrolü ve manipülasyonu sağlamak için silikon çip teknolojisi ve mikroakışkan işlemeyi birleştirerek tam otomatik ve modüler bir üretim sistemi sağlıyor. Tasarlanmış hücre tedavileri, alternatifleri olmayan hastalara umut veriyor.

Yatırım detayları

Sarcura

Tur, tohum yatırımcılar Lansdowne Investment Company Cyprus ve IST Cube tarafından ortaklaşa yönetildi. HCVC ve Tecnet Equity’nin katılımıyla gerçekleşti. Yatırım Sarcura’nın ilk sistem prototipinin geliştirilmesini destekleyecek.

Sarcura’nın Kurucu Ortağı ve CEO’su Daniela Buchmayr şu açıklamaları yaptı;

“Bu yatırım turunu başarıyla tamamladığımız için çok mutluyuz. Bu, hücre tedavilerinin üretiminde mevcut zorlukların üstesinden gelmek için çığır açan teknolojilere duyulan karşılanmamış ihtiyacı yansıtıyor”

“Bilim insanları doğru hücreleri tanımlamayı ve tasarlamayı, üretim maliyetini düşürürken kontrolü artırmayı hedefliyor. Sarcura, hücre tedavisi üretimini otomatikleştirmek ve gerçek zamanlı kontrol sağlamak için mikroakışkan kartuşlarda entegre fotonik gibi en son teknolojileri bir araya getiriyor.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.