Sanal Ofis Nedir?

sanal ofis

Sanal ofis birimleri, fiziksel bir ofis birimine ihtiyaç duymayan ve girişimciler için resmi bir adres sağlayabilmekte olan bir ofis kiralama modelidir. Yasalarımız gereğinde kazanç sağlamakta olan tüm firmaların geçerli bir adrese kayıtlı olmaları gerekmektedir. Bu durum, vergi mükellefi olan veya serbest çalışan her şirket için geçerlidir. Resmi adresler, aynı zamanda şirkete gelen kargoların, postaların ve faturaları teslim alınabilmesi için de büyük önem taşımaktadır.

 

sanal ofis

 

Bu nedenle birçok firmanın en büyük giderleri arasında ofis kiralama ve belirli bir adrese kayıt olma işlemleri yer almaktadır. Fakat sanal ofis kiralamakta olan firmalar, şirketlerin bu yükünü hafifletmekte ve onları oldukça uygun fiyatlarla yasal sorumluluklardan kurtarabilmektedir.

 

Sanal ofis kiralama işlemlerinden fayalanmakta olan herkes, gerçek bir ofis ve adres tanımına sahip olabilmektedir. Ayrıca her gönderisini yine ilgili adrese alabilme hakkına da sahiptir. Bu sayede şirketlerin adres ve vergi yükümlülükleri konusunda her ihtiyacını karşılamakta olan sanal ofis firmaları, şirketlerin ağır bir ofis yükünden kurtulmalarını da sağlamaktadır.

 

Sanal ofisler, aynı zamanda rütbe ve prestij kazanmak isteyen firmalar bazında da sıklıkla tercih edilmektedirler. Kurumsal ve profesyonel bir imaj yakalamak isteyen her firma, sanal ofis birimlerinden adres göstererek müşterileri bazında olumlu bir intiba bırakabilmektedir.

 

Yeni Nesil İş Yerleri : Sanal Ofis Birimleri

 

sanal ofis

Günümüzde gelişen ve sürekli yenileşmekte olan iş profilleri sayesinde herkes hayalindeki iş modelini kolayca oluşturabilmektedir. Fakat yeni bir işe adım atma konusunda her firmanın bir adres ve ofis bilgisinin olması da şarttır. Bu konuda yardımıza her zaman sanal ofis birimleri koşmaktadır. Birçok firma, çalışan yükünü hafifletebilmek ve maliyetleri en aza düşürebilmek için sanal ofis birimlerini sıklıkla tercih etmektedirler. Ayrıca sanal ofisler, iş hayatındaki her türlü yeniliğe açık olan firmaların en beğendikleri ofis kiralama yöntemlerinden biridir.

 

Tüm bunların yanı sıra internetin ve teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi, kurumların ve şirketlerin ticaret işlemlerini herhangi bir fiziksel ofis ortamından yapmaları gerekliliğini de ortadan kaldırmıştır. Firmalar, tüm işlemlerini mobil cihazlar üzerinden kolayca sürdürebilmektedirler. Bu nedenle girişimciler, fiziksel ofis konusunda başka alternatiflere yönlenmektedirler.

 

Sanal ofis fikri, yeni alternatifler arasında en çok karşımıza çıkan seçeneklerden biridir. Sanal ofisler, özellikle internet üzerinden çalışma hayatını sürdürmekte olan şirketler için en mantıklı seçenekler arasındadır. Bu durum, uygulamanın pratik, kullanışlı ve maliyetsiz olmasından kaynaklanmaktadır.

 

Sanal Ofis Hizmetleri Neleri Kapsamaktadır?

sanal ofis

 

Yasal Kurallara Uygun Kira Sözleşmesi

Ülkemiz kanunlarına göre platformlar üzerinden sanal ofis kiralamak tamamen yasal süreçleri içermektedir. Birçok firma da sanal ofis düzenlemelerinizi yasal süreçlere uygun olarak hazırlamaktadır. Bu sayede sadece gerekli belgeleri götürdüğünüz firmalar sayesinde günler içerisinde sanal bir ofise sahip olabilirsiniz. Üstelik tüm işlemler tamamen yasal olarak gerçekleştirilecektir.

 

Düşük Maliyetli ve Stopajsız Olarak Sanal Ofis İmkanı

İstanbul gibi büyükşehirlerde kiralanmak istenen ofisler, hem maliyet hem de stopaj konusunda kişi ve kurumlara birçok sorun oluşturmaktadır. Üstelik bunların yanı sıra ofislerde oluşan elektrik, su ve doğalgaz gibi giderlerde üstüne eklenmetedir. Ayrıca fiziksel ofisler, gereksiz kalem giderlerine de neden olacaktır. Birçok firmadan satın alabileceğiniz sanal ofis birimleri, ayda 100 liradan başlayan ücretler ile sizlere sunulabilmektedir. Üstelik spotaj vergisi olmadığı için kiranızı bir gider olarak göstererek maliyetleri daha da azaltabilirsiniz.

 

Resmi ve Geçerli Bir Adres Sahibi Olursunuz

İster yeni bir girişimci olun isterseniz yıllardır faaliyet veren bir şirket olun anında yeni bir sanal ofis kiralayabilirsiniz. Bu sayede kendi firmanıza ait geçerli ve resmi bir adrese de sahip olursunuz. Üstelik bu adresler, İstanbul veya Ankara gibi şehirlerin göbeğinde dahi olabilmektedir. Fakat yasal süreçler gereğinde sanal ofis kuruluşu sırasında maliye denetmenleri tarafından belirli bir ziyaret gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda çalıştığınız firmanın sizlere yardımcı olması ve yasal konuları halletmeleri gerekmektedir.

 

Posta, Çağrı ve Kargolarınızı Aynı Anda Yönetin

Fiziksel ofis ortamlarında geleneksel sorumluluklardan olan posta ve kargoların yönetilmesi, sanal ofis kiraladığınız firma tarafından karşılanmaktadır. Bu sayede çağrılarınızdan tüm kargo işlemlerinize kadar sizin yerinize anlaşmalı olduğunu şirket ilgilenmektedir. Bu sayede sizler, sadece yaptığınız işe odaklanabilirsiniz.

 

Kredi Kartı ile Aylık Kira Ödeyebilme İmkanı

Klasik ofis ortamlarında ödenmekte olan kiralar, her ayın başında peşin olarak elden verilmektedir. Bu durum, birçok firmanın ve şahıs şirketinin sorunu olarak bilinmektedir. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde bulunan şirketler, kira ödeme konusunda zorlanmaktadırlar. Sanal ofis kiralayarak aylık ödemeniz gereken miktarı kredi kartı ile taksitlendirebilirsiniz. Bu sayede kira ödeme konusunda hiçbir zaman zor durumda kalmazsınız.

 

Ek Ücret Karşılığında Fiziki Bir Ofise de Sahip Olabilirsiniz

Sanal ofis firmaları, sizlere sağladığı imkanlar konusunda her zaman geniş bir yelpazeden hizmet vermeye çalışmaktadırlar. Bu nedenle sağladıkları sanal ofislerin yanı sıra sizler için fiziksel ofis imkanı da sıklıkla sunabilmektedirler. Bu sayede geçerli adresinizi sanal ofisinize aktarabilir ve gereksiz işlemleri sanal ofis firmanıza aktarabilirsiniz. Fakat siz, gerçek ofis ortamınızda çalışanlarınız ile birlikte işlemlerinize kolayca odaklanabilirsiniz.

 

Sanal ofis firmaları, genel olarak internet üzerinden sizlere hizmet vermeye devam etmektedir. Siz de ufak bir araştırma ile en kaliteli şirketlere erişim sağlayabilir ve şahış şirketiniz için sanal ofis biriminizi anında oluşturabilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Apple, 8 Mağazasını Artan Vakalar Nedeniyle Tek Tek Kapatıyor!

Todoist Nasıl Kullanılır?

E-Bursum, Microfon Oluyor !

Yemeksepeti’nden Çevreci Adım, Elektrikli Motosikletlere Geçiliyor

AT&T, çevrimiçi reklam platformu Xandr’ı Microsoft’a sattı

 

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.