//

SAIC Mobility Robotaxi 148 milyon dolar yatırım aldı!

Çin’in önde gelen otomobil üreticisi SAIC Group tarafından robotaksi girişimi olarak gündeme gelen SAIC Mobility Robotaxi, 148 milyon dolar değerinde yatırım aldı! Alınan bu yatırım ile birlikte şirket, otonom araç şirketi Momenta ile ortaklaşa işleteceği robotaksi hizmetini ölçeklendirecek. Gelen bu yatırım, iki şirketin Şanghay ve Suzhou şehirlerinde test sürüşlerine başlamasından 8 ay sonra geldi.

Alınan 148 milyon dolar yatırım ile birlikte SAIC Mobility Robotaxi şirketinin değerlemesi 1 milyar doların üzerine çıkmış oldu. Yatırıma SAIG Group öncülük etti. Çin Hükümeti’nin de dahil olduğu148 milyon dolarlık yatırımın diğer katılımcıları arasında Momenta, Gaoheng Management Consulting yer aldı.

SAIC Mobility Robotaxi tek lisans alan şirket değil!

Çin’de otonom taksi rekabeti hız kesmeden devam ediyor. 2022 yılının Nisan ayında otonom araç üreticisi Pony.ai, Çin’deki ilk sürücüsüz taksi işletme lisansını aldığını duyurmuştu. Çin merkezli şirket, Pony.ai, Çinli internet şirketi Baidu ile Guangcou şehrinde 100 sürücüsüz taksiyi hizmete sunacağını da belirtmişti. Mayıs ayının başından itibaren de robotaxi yani otonom taksilerin, Nanşa ilçesinde 800 kilometrekarelik alanda hizmet vereceği açıklanmıştı. Araç üreticisi Toyota tarafından desteklenen Pony.ai, robotaxi hizmetinin gelecek yıl Çin’in iki büyük şehri Pekin ve Şangay’da da hizmete gireceğini açıklamıştı.

Elektrikli robotaksi hizmeti ilk kez Las Vegas’ta test edilmeye başlandı

SAIC Mobility Robotaxi

Dün ise eletrikli robotaksi hizmeti hakkında dikkat çeken bir haber gündeme geldi. Motional ve Lyft’in elektrikli robotaksi hizmeti ilk kez Las Vegas’ta test edilmeye başlandı. Motional ve Lyft’in elektrikli robotaksi hizmeti  ilk kez Las Vegas’ta test sürüşleri yapılmaya başlandı. Gelecek yılki lansmandan önce araçların tamamen sürücüsüz hale getirmek için gerekli izinlerin alınacağı ifade edildi. Bu da SAIC Mobility Robotaxi için bir rekabet unsuru olarak yer alıyor.

Robotaksilerin kullanıcıları bir dizi yeni özelliği test edebilecek. Örneğin kullanıcılar aracın kapısını Lyft uygulamasıyla açacak. Ayrıca Lyft AV uygulamasıyla sürüşü başlatacak. Bir taraftan Motional, robotaksi işi için Las Vegas’ı üs olarak kullanan tek şirket değil. Amazon da Zoox aracılığıyla otonom araçlarını Las Vegas’ta da test ediyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.