Sabahları Erken Kalkarsan Neler Olur?

Sabah erken uyanmanın size katacağı faydalardan haberiniz var mı? Sabah erken uyanmak, hem sağlığınıza hem de kariyerinize oldukça faydalıdır. Erken kalmanın getirdiği faydalar, birçok araştırma ile kesinlik kazanmıştır. Erken uyanmayı kendinize alışkanlık olarak benimsemelisiniz. Sabah erken uyanmak için akşamları erken uyumalı ve uykunuza engel olan durumları ortadan kaldırmalısınız. İşte sabah erken uyanmanın size katacağı faydalar;

Mutlu Bir Hayat

Sabah erken uyanmak mutlu olmanızı sağlamaktadır. Yapılan birçok araştırmada bu durum kanıtlanmıştır. Sabah erken uyanan bireyler, yaptıkları planlar ve erken uyanma sayesinde daha enerjik ve dinç olurlar. Sabah erken uyandığınızda kendinizi gün boyu enerjik hissedeceksiniz. Gün bitene kadar ihtiyacınız olan enerjiye sahip olmuş olacaksınız.

Daha Yaratıcı ve Sağlıklı Düşünürsünüz

Sabah

Sabah erken uyanan bireyler daha sağlıklı ve yaratıcı düşünme konusunda başarılıdır. Sabah erken uyandığınızda, yapılacak olan işleriniz için daha verimli düşüneceksiniz. Peki, bunun nedeni ne? Sabah erken uyandığınızda yaratıcı ve sağlıklı düşünmenizin en büyük nedeni, dinlenmiş bir zihne sahip olmanızdır. Gün boyu aklımızı çok kullanır ve birçok şeyi düşünürüz. Biz farkında olamadan bu durumlar zihnimizi yormaktadır. Sabah erken uyandığımızda zihnimiz temiz ve dinlenmiş olacaktır. Bundan dolayı daha yaratıcı ve sağlıklı düşünebileceğiz.

Motivasyonunuz Artar

Güne erken başlamak motivasyon artmasındaki en büyük etkenlerdendir. Sabah erken uyandığınızdan yapacaklarınız, sizin gün boyu daha motive olmanızı sağlayacaktır. Sabah erken kalktığınızda yaptığınız kısa yürüyüş, planlar, hedeflerin belirlenmesi ve küçük kazançlar sizin gün boyu motive olmanızı doğrudan etkileyecektir. Düzensiz ve plansız çalışma motivasyonu yıkan en büyük etkenlerdendir. Sabah erken uyandığınızda bu etkeni ortadan kaldırmış olacaksınız.

Planlarınızı Hayata Geçirebilirsiniz

Sabah

Birçok insan gün içerisinde pek fazla vakit bulamadığı için birçok işini gerçekleştiremediğini belirtiyor. Fakat gün içerisinde birçok vaktinin olduğunu ve bunu boşa geçirdiğini bilmiyor. Gün içerisinde daha fazla zaman kazanmanın en etkili yöntemi, sabah erken saatte uyanmaktır. Saba 5’te uyanarak çok fazla boş vakit elde etmiş olursunuz. Bu boş zamanlarınızda yapmanız gereken planları hayata geçirebilirsiniz.

Spor Yaparak Daha Zinde Olursunuz

Spor yapmak için erken uyanmaya gerek yok diyebilirsiniz. Aslında bu durumda haklı olabilirsiniz. Ancak sabah erken saatlerde yapılan spor ile günün diğer saatlerinde yapılan spor arasında dağlar kadar fark vardır. Sabah 6’da ya da 7’de yapılan sporun faydası oldukça fazladır. Sabah erken uyandığınızda, sokaklarda araçlar bile olmayabilir. Bu durum sizin için bir avantajdır. Bol oksijenli tertemiz havada yarım saat yürüyüş yapabilirsiniz. Hem zihniniz hem de bedeniniz için oldukça faydalı olacaktır. Gün boyu daha sağlıklı düşünecek ve enerjik olacaksınız.

Herkesten Önde Olacaksınız

Sabah erken uyandığınızda, ‘Herkes uyuyor ben neden uyandım’ yerine ‘Onlar yatıyor ben ise çalışıyorum’ diyebilirsiniz. Erken uyanmak insan genetiğinde olan bir durum değildir. Sonradan alışkanlık haline gelen bir durumdur. Yani erken uyanan bireyler sizden farklı değildir. Sabah erken uyanarak herkesten önde olabilirsiniz. İşinize daha erken gider, daha çok çalışırsınız. Buda sizin ve işletmeniz için oldukça önemlidir. Çok çalışmak sürekli başarının anahtarıdır.

Düzenli Bir Hayatınız Olacak

Bir gün 8’de bir diğer gün 9’da uyanan insanların genelde bir düzeni olmaz. Hayatın daha verimli ve başarılı geçmesi için düzen oldukça önemlidir. Bu düzeninizi uykunuz ile sağlayabilirsiniz. Her akşam aynı saatte uyuyup her sabah aynı saatte uyanmak size çok şey kazandıracaktır. Bu durum hem sosyal yaşantınızı hem de iş hayatınızı olumlu yönde etkileyecektir. Özellikle planlı bir yaşam için oldukça faydalı olacaktır. Planlarınızı belirli bir düzen doğrultusunda hayata geçirmek daha kolay olacaktır.

Özgüveniniz Artacak

Başarılı bir yaşam için güven olamazsa olmazdır. Hatta güven herkeste olması gereken bir duygudur. İş hayatımızda, sosyal hayatımızda hatta ikili ilişkilerde özgüven olmazsa olmazdır. İnsanın bireysel başarılarının en büyük sebeplerinden bir tanesi güvendir. Kendine güvenen insan her şeyi başarabilir. Sabah erken kalkan insanlar, genelde daha özgüvenli olurlar. Sabah erken kalktığınızda güne olumlu olaylarla başlarsınız. Örneğin işinizde gerçekleşen kazançlar sizin mutlu olmanızı sağlar. Sabah erken uyandığınızda herkesten önde olmanızı bilmek gibi durumlar sizin özgüveninizi artıracaktır. Kendinize güveninizin artması da yeni bireysel başarılarınızın habercisi olabilir.

Daha Güzel Uyku Uyursunuz

Sabah

Akşam geç saatlerde uyumak bünyemizi ve bedenimizi yoracaktır. Aynı zamanda düzensiz uyumakta bu sorunun oluşmasını sağlayacaktır. Daha güzel ve rahat uyku uyumanın en etkili yolu ise akşam erken uyuyup sabah erken uyanmaktır. Akşam erken uyuyan insanlar daha rahat uyku çekmektedir. Akşam erken uyuyan bireyler sabah erken uyanacakları için uyandıklarında sersemlik ve yorgunlukta yaşamayacaklardır. Geç uyanan bireylerde sersemlik ve halsizlik durumu da görünmektedir.

Daha Düşük Stres ve Daha Düşük Depresyon Riski

Stres ve depresyonun en büyük nedeni, kendinizi enerjisiz ve bitkin hissetmenizdir. Fakat bu durum ortadan kalktığında stres ve depresyon riski de ortadan kalkacaktır. Bu durumu oradan kaldırmanın en etkili yolu ise sabah erken uyanmaktır. Sabah erken uyanan bireyler, gün boyu daha mutlu ve enerjik olacaktır. Bu duyguları yaşayan bireylerde stres daha az görülmektedir. Aynı zamanda mutsuzluk ve halsizlik gibi durumlardan kaynaklanan depresyon riski de minimuma düşecektir. Sabah erken uyanarak bu durumlardan da uzak kalmış olacaksınız.

Elon Musk Bitcoin ile Tesla Satın Alınabileceğini Duyurdu

DenizBank’tan 25 Milyon Dolarlık Yatırım Fonu

Android Uygulamaların Çökmesine Karşı Çözümler

2021’DE YAPILACAKLAR LİSTESİ

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Linkedln Hesabımız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.