//

SaaS girişimleri odaklı dijital banka Arc, 20 milyon dolar yatırım aldı.

Y Combinator tarafından desteklenen ve dijital banka olarak yer alan Arc, SaaS girişimlerine destek vermeye odaklanacağını açıkladı.

Yatırım turuna katılan Arc, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı. Left Lane önderliğinde gerçekleşen yatırım turuna NFX, Y Combinator, Bain Capital Ventures, Clocktower Technology Ventures, Torch Capital ve Atalaya katılım sağlarken; Wayflyer, Plaid, Column, Chargebee, Vouch ve Jeeves’in kurucuları da yatırım turuna desteklerini aktardı.

30 kişilik ekiple yürütülüyor

Don MuirNick Lombardo ve Raven Jiang ile birlikte 2021 yılının Ocak ayında kurulan şirket, 2022 yılınjn Ocak ayında 150 milyon dolar borç finansmanı ve 11 milyon dolar tohum yatırımı alması ile dikkat çekmişti.

Almış olduğu yatırımla birlikte dijital banka, Ocak ayından bu yana ekibini genişletmiş ve tam tamına 30 kişilik bir takım ile operasyonlarını yürütmeye başlamıştı.

Her ay yüzde 250 büyüyor!

SaaS girişimlerine dijital bankacılık servisleri sunmanın yanında borç tahkimi de yapması ile bilinen girişim, hızlı büyümesi ile de dikkat çekiyor.
Banka, 2021 yılının dördüncü çeyreği boyunca her ay yüzde 250 büyüme kaydetmişti. Stripe ile iş birliği yapan girişim, dijital bir banka olarak Fintechlerle ortaklık kullanmanın kendine değer kazandıracağının farkında olarak adımlarını atıyor.

2022 yılının Ocak ayında yayına alınan dijital banka yeni ürünü Advance ile şirket, yeniliklere açık olduğunu göstermişti. Şirket, bu ürünü yayına aldıktan sonra platformuna 100’den fazla girişimi eklemeyi başarmıştı.

Günümüzde bankanın, dijital bankacılık olarak binden fazla şirkete hizmet verdiğini de belirtmek gerekiyor. Arc Advance kapsamında SaaS girişimlerinden 3 milyar dolarlık fon desteği talebi aldığını da hatırlatalım. Arc, Önümüzdeki 12 ay için 500 milyon dolarlık fon ve mevduatı etkinleştireceğini de aktardı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.