Yerli Robo-Danışman Magnus’a 420 Bin Dolar Yatırım

Robo Danışmanlık ve Portföy Optimizasyon şirketi Akıllıfon, Magnus adıyla yoluna devam ederken, IstCapital B.V. liderliğinde Qatar Development Bank (QDB) ve Alima Ventures B.V.’den 420 bin Dolar yatırım aldı.
2008 global finansal krizde ortaya çıkan ve bugün 450 milyonun üzerinde kullanıcısı olan Robo danışmanlar, dünyada yaklaşık 3 Trilyon Dolar fonu yönetiyor. Kendi geliştirdiği yapay zekaya dayalı algoritma ile finansal kuruluşlara portföy oluşturma ve yönetme hizmeti veren Akıllıfon, yurt dışındaki faaliyetleri ve yeni ürünleri sebebiyle kimliğini de tamamen yeniledi. Akıllıfon, artık yoluna yepyeni bir kimlikle, Latince’de büyük, yüce anlamına gelen Magnus adıyla devam edecek.
Herkes için Profesyonel Yatırım Danışmanlığı
İlk yatırımını 2020 yılının Aralık ayında Lima Ventures’tan alan, API ve SDK çözümlerinin yanında web ve mobil tabanlı çözümler de sunan Magnus, IstCapital B.V. liderliğinde Qatar Development Bank (QDB) ve Alima Ventures B.V.’den 420 bin dolar yatırım aldı. Magnus aldığı yatırımla, profesyonel yatırım danışmanlığı hizmetini tüm yatırımcılara yayarak bu hizmetlerin ulaşılabilirliğini artırmayı hedefliyor.
Magnus
Akademik Çalışmadan Global Girişime
 Magnus, kurucu ortaklardan Dr. Esra Ulaşan’ın NC State University’de Prof. Dr. Mehmet Caner ile yaptığı akademik çalışmalar sırasında ortaya çıkarak gelişirken, girişimci Ercan Gümüş ve Prof. Dr. Özlem Önder’in de bulunduğu 4 kurucu ortağının yanında yazılım ekibiyle birlikte toplamda 8 kişilik bir takımdan oluşuyor. Yurt içi ve global pazarda büyük bir açık kapanacak Magnus’un birbirini tamamlayan, enerjisi ve bilgisi yüksek bir ekip ile makine öğrenmesini çok doğru ve eşsiz şekilde kullanan bir algoritmaya sahip olduğunu belirten Istcapital Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topçuoğlu,
Sunduğu inovatif ve eşsiz çözümler ile global pazarda ve yurt içinde büyük bir açığı kapatacağına, Türkiye’deki
fintech ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyorum.
Lima Ventures ve Alima Ventures B.V. kurucu ortağı Ahmet Argun ise fikirlerini şu şekilde dile getirdi;
Fintech ekosistemindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Robo danışmanlık alanında MENA bölgesinde büyük bir fırsat olduğu aşikar. Magnus ekibinin geçtiğimiz 1 yıllık performansına baktığımızda bölgenin lider robo danışmanlık girişimi olacağına inancımız tam.
Yeni yatırım ile yurt dışında süren operasyonlar genişletilecek
Sürekli gelişen algoritması ve uluslararası geçerliliği olan yöntemler kıstas kabul edilerek performans karşılaştırmaları ile kendilerini bir Ar-Ge İnovasyon firması olarak tanımlayan Magnus, aldıkları yeni yatırım ile yurt dışında süren operasyonlarını genişletmeyi ve yeni entegrasyonlarla Türkiye’deki varlıklarını güçlendirmeyi hedefliyor.
Özgün Algoritmasıyla Fark Yaratıyor
Magnus algoritması, sunduğu önerileri hesaplarken yatırımcıların risk profili, beklentileri ve kısıtları doğrultusunda optimal varlık dağılımı sağlıyor. Portföyleri anlık olarak izleyen ve yöneten robo danışmanlık teknolojisi ile Magnus, finansal kuruluşlara ve yatırımcılara algoritmalara dayalı fon, fon sepeti oluşturma ve yönetme hizmeti veriyor.
Hizmetlerine sektörün ihtiyaçlarına yönelik farklı çözümler de üreten girişim, robo danışmanlık hizmetlerinin yanında makro beklentiler modülü, öngörüler ve haber analizi gibi farklı ürün seçenekleri de sunuyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Diğer yazılarımız için:

Kütüphanenizi Yanınızda Taşıyabileceğiniz 4 Uygulama

Medya Okuryazarlığınızı Geliştirecek 5 Adım

Türk Oyun Sektöründe Son 8 Ayda Neler Yaşandı?

Yeni Kurulan Girişimlerin Batmasının 5 Sebebi

Yeni Nesil Düğün Davetiyesi: DUGUNVLC.COM

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.