Reddit, 250 milyon dolar yatırım aldı

Reddit, Vy Capital’ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Reddit, E serisi yatırım turunu 250 milyon dolar yatırım alarak tamamladı. Yatırım turuna mevcut yatırımcılar Andreessen Horowitz, Sequoia Capital ve Tencent Holdings de katıldı. Reddit, bu yatırımla birlikte bütçesine eklediği 250 milyon doları, iş gücünü yüzde 100 büyütmek ve kullanıcı kitlesini hızlı bir şekilde arttırmak için kullanacağını duyurdu.

Kullanıcılarını Wall Street devlerine karşı bir araya getiren GameStop olayıyla gündeme gelen Reddit, dünyada ses getirmişti. Reddit forumu r/WallStreetBets, batmakta olan GameStop hisselerinin değer kazanmasını sağlamış; bu da sosyal mecraların yükselişini bir kere daha kanıtlamıştı. Reddit ayrıca, geçtiğimiz günlerde yayınladığı 5 saniyelik Super Bowl reklamıyla da bilhassa ABD’nin gündeminde uzun süre kaldı.

Reddit, içerik alanlarındaki yatırımlarına devam edeceğini belirtmiş ve geçtiğimiz Aralık ayında kısa video platformu aynı zamanda da TikTok’un en büyük rakiplerinden biri olan  Dubsmash‘i satın aldığını açıklamıştı.  2017 yılında kendisini sosyal bir platforma dönüştürme çalışmalarına başlayan uygulama, merkezini Berlin’den Brooklyn’e taşıdı. Bu yılın başında ise Dubsmash, ABD’nin kısa biçimli video pazarında, uygulama yüklemelerine göre yapılan sayımlar sonucunda  TikTok’tan sonra ikinci sıraya yerleşti. Öte yandan Reddit ise, pandemiyle birlikte kullanıcılarının 2020’de, iki kat daha fazla video yayınlayarak günlük 52 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu.

 

Son günlerin başka bir gündem konusu olan Jeff Bezos’un Amazon’dan istifası ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.