/

Reali, faaliyetlerini durduruyor!

Reali, faaliyetlerini durduruyor

Ev alım ve satımını dijitalleştiren gayrimenkul ve fintech platformu Reali, operasyonlarını durdurmaya karar verdi. Bu konuda açıklama yapan şirket, 9 Eylül’de faaliyet göstermeyi bırakacağını ve çalışanlarının çoğunu işten çıkaracağını ifade etti.

Reali Kurucu Ortağı Açıklama Yaptı

reali

Reali’nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Amit Haller, zorlu gayrimenkul ve finansal piyasa koşulları ile elverişsiz sermaye artırım ortamının, operasyonları durdurma kararı almalarına yol açtığını ifade etti.

Amit Haller tarafından edinilen bilgilere göre şirket, aktif gayrimenkul işlemlerini yıl sonuna kadar küçük bir çalışan ekibi ile desteklemeye devam edecek fakat; 9 Eylül tarihinde faaliyet göstermeyi bırakacak. Bununla birlikte Haller; ipotek oluşturma, tapu ve emanet ve enerji satın alma dahil olmak üzere işinin belirli bölümlerini satın almakla ilgilendiğini ifade eden şirketlerle de devam eden görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.

Reali’nin CEO’su Tyler Baldwin, ev sahiplerini memnun eden inanılmaz bir altı yıl geçirdiklerini ifade etti ve ev sahibi olma yolculuklarında Reali’ye güvenen binlerce ev sahibine, Reali ekibine, yatırımcılara ve kendilerine destek olanlara teşekkür ettiği bir yazılı açıklamada bulundu.

6 yıl boyunca sorunsuz hizmet verdi

reali

Reali, 2016 yılında hayata geçmiş ve 6 yıl boyunca ev alıcılarına ve satıcılara tek bir entegre platformda hizmet vermişti. Bunu yaparken teknolojiden ve güvenilir emlak uzmanlarından faydalanmaktaydı. Şirket, alternatif finansman çözümleri ile alım satım sürecindeki karmaşıklığı da ortadan kaldırmayı hedefleyen bir plan içerisindeydi. Reali’de müşteriler, tek bir koordineli işlemde alım satım gerçekleştirebiliyor, kolay bir şekilde ev sahibi olabiliyordu.

Şirket, kurulduğu günden bugüne kadar toplamda 290 milyon dolar yatırım almasıyla da dikkat çekmişti. Şirket, son olarak geçtiğimiz yıl Zeev Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 100 milyon dolar yatırım almıştı. 140’tan fazla çalışanı bulunan şirketin yapmış olduğu basın açıklamasında, ekibinin bir kısmının yıl sonuna kadar aktif gayrimenkul işlemlerini desteklemeye devam edeceği fakat personellerin de işten çıkarılacağı dikkat çekti.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.