Sağlıklı Atıştırmalık Üreticisi Rawsome Kitle Fonlama Turunda 8,2 Milyon TL Yatırım Aldı!

Tüketicilerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarına yönelmesiyle son dönemde tüketim ürünlerin en dinamik kategorileri arasında sayılan sağlıklı atıştırmalık pazarı, bu dinamizmi rakamsal verilerle de gösterdi. Statista’nın derlediği verilere göre, küresel sağlıklı atıştırmalık pazarının 2030’a kadar yılda %6,6 büyüyeceği tahmin edilirken, pazarın büyüklüğünün 2030’da 152,5 milyar dolara ulaşacağı öngörüldü.

Rawsome

Küresel trendin ülkemizdeki geçerliliği, Türkiye’nin sağlıklı, vegan, şeker ilavesiz, katkı ve koruyucu içermeyen atıştırmalık üreticisi Rawsome’nin kitle fonlama kampanyasına yansıdı. Yasa gereği %120’nin üzerinde fonlama yapılamadığı için planlanan tarihten 30 gün öncesinde başarılı bir şekilde tamamlanan kampanyada Rawsome, 8,2 milyon TL yatırım aldı. Yatırıma ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Rawsome’nin çatı şirketi Pachamama Gıda’nın Kurucusu ve Genel Müdürü Semra İnce, “Tamamen doğal ve sağlıklı beslenme misyonuyla çıktığımız bu yolculukta kitle fonlama kampanyamızın gördüğü ilgiden dolayı gururluyuz. Aldığımız yatırımla 2017’den bu yana Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık ve ABD’de tescilli markalarımızla sürdürdüğümüz ihracat faaliyetlerimizi hızlandırarak daha çok pazarda ve daha geniş bir ürün yelpazesiyle tüketiciyle buluşmayı hedefliyoruz” dedi.

1.115 Yatırımcı Pay Aldı, 194 Nitelikli Yatırımcı Yatırım Yaptı

Paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinden gerçekleştirilen kitle fonlama kampanyasında hedeflenen 6,75 milyon TL’lik fon tutarını kampanya bitimine bir aydan fazla süre varken aşarak 8,2 milyon TL’ye ulaşan Pachamama Gıda’nın fonlama turunda 1.115 yatırımcı pay alırken, 194 nitelikli yatırımcı yatırım yaptı. 54 milyon TL değerleme ile yatırım turuna çıkan Rawsome, en yüksek yatırım tutarının 1 milyon TL olduğu kampanyanın nitelikli yatırım oranı ise %60,8 olarak ölçüldü. Yatırımcılar arasında Ankara Kalkınma Ajansı ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu da yer aldı. Kitle fonlamayla yatırım toplama kararlarının arkasındaki en büyük sebebin hızla büyüyen bir pazarda küresel adımları hızlandırmak için hareket alanı sağlamak olduğunu söyleyen Semra İnce, “Kitle fonlamayı, hedef kitlemizde olan binlerce yatırımcı ve tüketiciye markamızı ve ürünlerimizi tanıtabilmemiz açısından büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Tamamen doğal ve sağlıklı misyonuyla ve beş çeşit meyve kuruyemiş barla başladığımız yolculuğumuz, Türkiye’de bir ilk olan fonksiyonel barlarla genişledi. 2019’da ürün gamımıza granola çeşitlerimiz, 2021’de ise dolgulu meyve topu çeşitlerimiz katıldı. Tescilli markalarımız, dünya standartlarındaki yüksek üretim kapasitemiz ve deneyimli ekibimizle üç farklı kategoride, 32 çeşit %100 doğal ürünü tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Üretimlerimizi beş yıldır A derece BRC kalite sertifikamızla bin metrekarelik tesisimizde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

2023 Yılında Avrupa Ofisini Açacak!

Yıl sonuna ilişkin finansal tahminlerini de paylaşan Rawsome’ın çatı markası Pachamama Gıda’nın Kurucusu ve Genel Müdürü Semra İnce, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Yılın sonuna dek raflardaki tamamı vegan ve glutensiz beslenmeye uygun, katkı, koruyucu ve ilave şeker içermeyen ürün çeşidi sayımızı 40’a ulaştırmayı hedefliyoruz. Eylül ayı itibarıyla başladığımız güçlü pazarlama faaliyetlerimiz, satış ve ihracata yönelik uzman istihdam stratejimiz, yeni ürün kategorilerimiz, ekipman yatırımlarımız ve uluslararası fuarlarına katılma planlarımızla 2023 yılında güçlü bir ivme yakalamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl Avrupa ve ABD’de ofis açma planımıza emin adımlarla koşarken, kitle fonlama kampanyamızdan topladığımız yatırımdan güç alacağız.”

Rawsome

Yatırım turu sonrası görüşlerini aktaran fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız ise, “Sağlıklı beslenme konusundaki duruşu, İstanbul, Ayazağa’da bin metrekarelik kapalı alana kurulu dünya standartlarındaki üretim tesisi, ürünleri ve çok kanallı satış stratejisi ile yüksek marka bilinirliğine kısa sürede ulaşan Rawsome’nin 3 Ekim günü platformumuz üzerinden çıktığı yatırım turu hedeflerin çok üzerinde kapandı. fonbulucu olarak Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, girişimcilerimizin potansiyellerini gösterebilecekleri alanlar açılması ve yeni nesil metotlarla finansal kaynaklara daha kolay ulaşabilmeleri adına çok çalışıyoruz. Kitle fonlamasının ülkemizdeki başarılı sonuçları bizim en büyük motivasyonumuz. Giderek artan bir ivmeyle ekosistemin bambaşka bir boyuta ulaştığını görüyoruz. Yarattığımız değer, tüm Türkiye’nin değeri. Bu değeri giderek derinleşen bir seviyeye ulaştırmak istiyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz. Büyük bir potansiyelle yola çıkarak başarı hikayesi yazan Rawsome’yi tebrik ediyor, tüm yatırımcılarımıza büyük destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.