/

Facebook’un Eski Yöneticisi, Randi Zuckerberg Kimdir?

Randi Zuckerberg bir teknoloji girişimcisi, yazar ve konuşmacıdır. 28 Şubat 1982 ‘de Westchester County’deki New York’ta doğmuştur. Ailenin en büyük çocuğudur, kardeşleri Mark, Arielle ve Donna Zuckerberg ‘dir. Ailesinin psikatrist olmasının da etkisiyle Psikolojiyi ana dal olarak seçti ve 2003 yılında Harvard Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Psikolojinin yanısıra müziğe ve İbranice’ye ilgisi vardı. Hatta bundan dolayı Randi, Broadway oyuncusu olmak istedi.

Kariyeri

Randi, Harvard’dan mezun olduktan sonra belki de kariyerini farklı yönde şekillendirmesini sağlayacak olan Ogilvy & Mather’da 2 yıl pazarlama alanında çalıştı. Ek olarak yazılarında ve röportajlarında, bu işin kariyeri ve gelişimi açısından önemli role sahip olduğunu söylüyor.

Randi
Photo by Timothy Hales Bennett on Unsplash

Facebook Öncesi ve Sonrası

Bu işinin ardından 2004 yılının sonlarında kardeşi Mark ona seyahat etmeye istekli ve bazı konulardan yetersiz olan insanların olduğu Facebook’da çalışmasını istedi. Randi, işe girdiğinde hisse senedi opsiyonlu bir pozisyon aldı. İşin başlangıcında kısa bir süre çalışacağını düiünüyordu fakat girdikten sonra Silikon Vadisi’nde yenilik odaklı bir şirket olmalarından ve güzel bir büyüme ivmesi yakaladıklarından dolayı burada uzun bir zaman çalıştı. 2011 yılında Facebook’tan istifa etti ve kendi şirketini kurdu. Bu yıllarda da Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında Randi, ABC News ve Facebook’un Demokrat Partisi ve Cumhuriyetçi Parti ABD Başkanlık ilkeleri tartışmasının muhabiri ve düzenleyicisiydi (2008). Zuckerberg, Wall Street Journal’a , Facebook gazeteci ekibine DNC’de “rock yıldızları gibi” davranıldığını söyledi.
Bunlara ek olarak Birleşmiş Milletler Küresel Girişimciler Konseyi ile de çalıştı.

Zuckerberg Media

Facebook’tan ayrılmasının ardından “Zuckerberg Media” adında kendi sosyal medya şirketini kurdu.
Bu şirketle beraber Clinton Global Initiative, Birleşmiş Milletler, Bravo gibi şirketler başta olmak üzere şovlar ve dijital içerikler üretti.
Genellikle teknik alanlarda kadınların büyümesi için konuştu. Clarity ile yaptığı röportajda, yardım kuruluşlarına yaptığı çağrıların tüm gelirlerini beğenisine bağışladı.

Başarılar ve Yazıları

Randi, 2010 yılında Hollywood Reporter’ın “50 Dijital Güç Oyunu” listesine seçildi.
Reklamcılıkta Kariyerinizi Kıvılcımlayın adlı bir kitap yazdı (2007)
HarperCollins ile birlikte yazdığı ilk kitabı Dot Complicated yayınlandı (2013)
Her Şeye Sahip Olabilirsiniz (Sadece Her Gün Değil) adlı kştap yazdı (2018)
2010’daki çalışmaları ona Emmy Adaylığı kazandırdı.
Dot ve Missy President adlı iki tane çocuk kitabı yazmıştır (2013 ve 2016)

Randi
Randi Zuckerberg

 

Farklı düşünceleri ve kadınların daha fazla bu alanlarda olması gerektiğini savunan Randi bu anlamda birçok konuşmasıyla anılmaktadır. Hatta yazmış olduğu bir eserinde “Tekno anlayışlı bir kız olarak ana karakteri tanıtan Randi, teknik dünyadaki kız sayısını artırmayı hedeflemetedir.”

Kişisel Hayatı

Brent Tworetzky ile 2008 yılında evlendi. İlk oğlu Asher Tworetzky 1 Mayıs 2011 de dünyaya geldi, diğer oğlu SimchaTworetzky  10 Ekim 2014 de dünyaya geldi. Aile 2 çocuğuyla beraber New York’da yaşamaktadırlar.
Yaptığı işlerin aksine sık sık odaklanmayı ve teknolojiden bazı zamanlar sevdiklerimiz için uzaklaşmayı savunmaktadır.

Bu yazımızla beraber ünlü isim Mark Zuckerberg’ in kardeşi olan ve o da girişimci kardeşi gibi girişimci ruhlu bir kişilikte olan Randi Zuckerberg’in hayatını ve başarılarını sizlere aktardık. Daha fazla başarı hikayesi için bizleri takip etmeyi unutmayınız.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer #Başarı hikayeleri yazılarımız İçin tıklayınız.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.