Rakip Analizi İçin Kullanabileceğiniz 5 Platform

Rakip analizi hangi işte çalışılırsa çalışılsın hep hayatımızın bir parçası olmak zorunda. Özellikle internet sitesi olan girişimler veya herhangi bir iş için gerekli olan rakip analizi en çok SEO ve Dijital pazarlama ile bağlantılı olan sitelere kolaylık sağlıyor. Bugün sizlere rakip firmalarınızı doğru bir şekilde analiz edebileceğiniz en popüler 5 rakip analizi platformları ile geldik. Dileriz sizler için çok faydalı bir yazı olur. Rakip analizi artık korkacağınız bir kavram değil. Keyifli okumalar…

Rakip Analizi İçin Kullanabileceğiniz 5 SEO ve Dijital Pazarlama Bağlantılı Platform
1) Ahrefs

Ahrefs genellikle rakip analizi işinin içinde olanların en çok tercih ettiği ve kullandığı en kapsamlı sitelerden bir tanesi. Hatta en kapsamlısı Ahrefs diyebiliriz ki siteden kullanılan anahtar kelimelere bakabilir, backlink izleyebilir, rakiplerinizle kendinizi karşılaştırıp sıralamanızı görebilir ve rakip analizi yapabilirsiniz. Bu platform maalesef en iyi deneyim için ücret istiyor. Ücretsiz olmayan Ahrefs, müşterilerine 99 dolardan başlayan fiyatlar ile geliyor.

Dilerseniz Ahrefs internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

2) Buzzsumo

Buzzsumo da “Hangi içeriğin veya rakiplerin paylaşımlarında en iyi performansı gösterdiğini analiz ediyor” sloganıyla iyi rakip analizi platformlarının arasında yer alıyor. İnternet sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan arama kutusuna bir konu veya bir kategori ismi yazarsanız karşınıza kapsamlı bir içerik havuzu çıkacaktır. Herhangi bir konuda en fazla paylaşılan içeriği görmek için kullanabileceğiniz bu sitede dilerseniz güncellemeleri uyarı şeklinde e- posta ile alabiliyorsunuz. Bu site de ücretli bir deneyim sunuyor. 79 dolardan başlayan fiyatları var.

Dilerseniz Buzzsumo internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

3) Ubersuggest

Ubersuggest de daha çok uzun kuyruk anahtar kelimelerini bulmanızı sağlayan bir rakip analizi sitesi. Anahtar kelimeler özelinde uzmanlaşmış olan bu site çok faydalı bir anahtar kelime analizcisi. Ubersuggest, anahtar kelimelerle ilgili birçok detayı gösteren, hangi kelimelerin mevsimlere göre ne kadar sıklıkla arandığını gösteren, anahtar kelime önerilerinde bulunan bir rakip analizi sitesi. Bu sitenin en güzel yönü ise tamamen ücretsiz olması.

Dilerseniz Ubersuggest internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

4) Dijilopedi SEO & SERP Analiz

Rakip analiz siteleri arasında en kapsamlı sitelerden biri olan Dijilopedi SEO & SERP Analiz, sizlere en çok yapılan arama sorguları, indekslenen sayfalar, site haritası, anahtar kelime analizi, backlink analizi, mobil uyumluluk testi, rakip analizi, crawl edilevilirlik testi, anahtar kelime yoğunluğu, site hız testi ve site sıralaması gibi hizmetler sunuyor.

Dilerseniz Dijilopedi SEO & SERP Analiz internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

5) Semrush

Ahrefs gibi çok kapsamlı bir diğer rakip analiz sitesi olan Semrush, Booking, Ebay, Disney gibi güçlü refeanslara sahip olan bir site. Bu kapsamlı siteye girdiğinizde de sizleri bir arama çubuğu karşılıyor. İstediğiniz domain veya anahtar kelimeyi yazıp aratabiliyorsunuz. Semrush’ta da backlink denetimi, rakip analizi, site sıranızın takibi ve SEO denetimi gibi hizmetleri sunuyor. Fakat bu site de ücretsiz değil 99.95 dolardan başlayan paketlerle sizlere sunuluyor.

Dilerseniz Semrush internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Umarız bu siteler sizlere ve rakip analizlerinize çok faydalı olur. Sizlerin de bildiği ve kullandığı rakip analiz siteleri varsa yorumlarda buluşmayı unutmayalım.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Çağımızın En Önemli Yeteneklerinden Analitik Düşünme Becerinizi Geliştirmenizi Sağlayacak 4 Alışkanlık

A Turkish Car ANADOL, 1967

Ücretsiz Olarak Kitap ve Makale İndirebileceğiniz 5 Site

Ses Kayıtlarını Metne Dönüştüren 5 Kullanışlı Site

İngilizce Essay Yazarken Hatalarınızı Size Gösteren 5 Site

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 5 Faydalı Site

Yurt Dışında İş Bulmak İsteyenler, Bu 5 Site Tam Size Göre!

CV’nizi (Özgeçmişinizi) Özenle Hazırlayabileceğiniz 5 Site

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.