/

Produze 2,6 milyon dolar yatırım aldı!

produze

Tarım teknolojisi girişimi Produze, Accel tarafından yönetilen süreçte 2,6 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım sürecinde Accel dışında All In Capital, Ninjacart, Sammunati, Drip Capital, Stellapps ve Ranjith Mukundan yer aldı.

Produze Nedir? Nasıl Bir Hizmet Veriyor?

produze

Ben Mathew, Gauray Agrawal, Rakesh Sasidharan ve Emil Soman tarafından 2022 yılında hayata geçirilen Produze, lokal çiftçilerin global pazara çıkarmasına aracılık ediyor. Lokal çiftçiler ürünlerini doğrudan global perakendecilere satarken, global perakendeciler ise hem daha uygun hem de daha kaliteli ürünler elde edebiliyor. Yatırım sonrası Produze; Avrupa ve Amerika’da da ofis açarak global ağını büyütmeyi hedefliyor. Produze kurucuları arasında yer alan B. Mathew’in söylemleri ise şirketin “win-win” perspektifini ortaya koymakta;

“Tarım üreticileri, daha fazla kar edebilecekleri uluslararası pazarlara güvenilir bir şekilde çıkmayı Produze ile sağlayacak.”

Tarım Sektörüne Produze Katkısı Nasıl Olacak?

produze

Tarım sektöründeki yol haritası tam olarak şu şekilde işlemektedir; üretim, hasat, paketleme, satış, taşıma. Tarım ürünlerinin tarladan evlere servis edilmesi sürecinde birçok farklı değişken bulunmaktadır. Tarladan evlere veya satış yerlerine taşınması, piyasaya sunulması bu değişkenler arasında bulunmakta. Lokal üreticilere göre bu süreç ürüne %25 ile %30’luk bir değer kaybı ile yansıyor. Girişim ise sunduğu çözümler ile hem üreticiye hem de satıcıya maliyet avantajı sunuyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.