/

ÖDEME SAĞLAYICISI PPRO, 90 MİLYON DOLAR EK YATIRIM ALDI!

Ödeme sağlayıcısı ve platformu olan PPRO, 90 milyon dolar değerinde yeni bir yatırım aldı.

Ödeme altyapı sağlayıcısı olarak hizmet veren PPRO, 90 milyon dolar değerinde yeni bir yatırım aldı. Ocak ayında 180 milyon dolar yatırım olan fintech, yeni yatırım ile bu finansman turunda, 270 milyon dolarlık yatırım almış oldu. Bu ek yatırım, JPMorgan Chase ve Eldridge Industries tarafından gerçekleştirildi.

Ocak ayında gerçekleşen turdaki yatırımcılar Sprints Capital, Wellington Management ve Eurazeo Growth yer aldı.  Girişim bu yatırım ile birlikte değerlemesini 1 milyar doların üstüne çıkarmayı ve unicorn olmayı başarmıştı.

İngiliz fintech, aldığı bu yeni yatırım ile Latin Amerika ve Asya-Pasifik’te bulunduğu pazarı genişleterek yeni ülkelere açılması planlanıyor. Şu anda küresel olarak hizmet veren girişimin, Çin ve Singapur’da ofisleri bulunduğunu belirtmemiz lazım. Ek olarak, Endonezya ve Singapur’da yeni ortaklıklar gerçekleştirdi. Ayrıca ekibini de büyüten fintech, bir yıl içerisinde %60 oranında ekibini genişletti. Küresel olarak hizmet sağlayan girişimin, 350 kişilik büyük bir ekibe sahiptir.

Londra merkezli kurulan fintech, teknolojik altyapısı ile para birimlerinizi dönüştürmenize ve küresel ödemeler yapmanıza yardımcı olur.

PPRO Hakkında

İngiltere merkezli kurulan şirket, Philipp Nieland ve Tobias Schreyer tarafından kurulmuştur. Yaklaşık altı yıldır şirkette bulunan Simon Black, CEO olarak görev almaktadır. Hızlı bir şekiilde büyüme gösteren şirket, küresel çaplı olarak hizmet vermektedir. Şirket, para birimlerinizi dönüştürerek ödeme yapmanıza olanak sağlar.

Şirketin daha önceki yatırımcıları arasında City Ventures, HPE Growth Capital ve PayPal gibi sektörden tanınmış isimler yer alıyor. Şirketin müşterilerine göz attığımızda ise PayPal, Stripe, Adobe ve Alipay gibi birçok isim yer alıyor.

 

Ödeme yöntemlerinin çeşitlendiği ve e-ticaretin önem kazandığı bugünlerde, fintech’ler hayatımızda daha fazla yer etmeye başladı. PPRO’da hızla büyüme gösteren fintechler arasında yer alıyor. Biz de, siz değerli okurlarımız için bu tür yatırım haberlerin takipçisi olacağız.

Şirket hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak ve platformu yakından incelemek için buraya tıklayınız.

 

Diğer yatırım haberlerimiz için:

Elon Musk Bitcoin İle Tesla Satın Alınabileceğini Duyurdu

Denizbank’tan 25 Milyon Dolarlık Yatırım Fonu

İnsan Kaynakları Alanında Çalışan Deneyimiyle Devrim Yaratmayı Hedefleyen Sorwe $3.2 Milyon Dolar Değerlemeyle Yatırım Aldı

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.