/

Boğaziçi Ventures’tan Yeni Yatırım: Perculus

Girişim Haberleri Kimdir? Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız. Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji girişimlerine yatırım yapan Boğaziçi Ventures’ın son yatırımı Perculus firmasına. Perculus uzaktan eğitimde bir eğitmenin ihtiyacı olan bütün araçları bünyesinde barındıran, online eğitimin daha canlı ve eğlenceli geçmesine olanak sağlayan yeni nesil bir dijital eğitim aracı.

Zafer Gürel önderliğinde geliştirilme süreci 2008 yılında başlayan Perculus, pandemi sonrası çok daha yaygınlaşan uzaktan eğitim için kullanıcı yönetimi, raporlama, içerik barındırma ve eğitsel aktiviteler alanında eğitmene gerekli araçları sunuyor.

Her yıl sektöründe önde gelen eğitmenlerden aldığı geri bildirimler ile bünyesine yeni özellikler katan Perculus, akademik eğitimden kurumsal eğitimlere kadar bireysel eğitmenler ve kurumlar tarafından kullanılabiliyor.

Farklı eğitim tiplerine uygun özellikleri  olan  Perculus, eğitmenin ya da kurumun tercihine göre de kişiselleştirilebiliyor.

Perculus’a 400K USD yatırım yapan Boğaziçi Ventures İcra Kurulu Başkanı Barış Özistek,

“Özellikle pandemi sonrası artan online etkileşim alışkanlıklarına eğitim alanında üst düzey çözümler sunan Perculus, kısa sürede global arenada kendi sektörünün önemli oyuncularından biri konumuna gelecektir”

dedi. Özistek, ekibe güvendiğini ve birlikte hayalini kurdukları planların en kısa sürede hayata geçeceğine inancının tam olduğunu da sözlerine ekledi.

Ülkemizde eğitim sektörünün öncü firmalarından Enocta’nın da yatırımcılarından olduğu Perculus, dijital eğitim sektöründe hızla tercih edilen bir marka haline geldi. 

Enocta CEO’su Ahmet Hançer

“Edtech genel olarak dünyadaki önemli yatırım alanlarından biri;bizim de bu alanda birçok girişimimiz ve yatırımımız var.Gerek pandemi sürecinde Perculus’un yoğun bir şekilde kullanımı, gerekse eğitim dikeyindeki önemli bir ihtiyacı karşılaması Perculus’a yatırımları artırmamızdaki en önemli etken oldu.Perculus bizim çok inandığımız bir ürün, bu nedenle şirketleşmesi ve yoluna odaklanarak devam etmesi en büyük arzumuzdu” dedi.

 

Perculus kurucularından ve Genel Müdürü Cem Atacık ise,

“BV’nin de aramıza katılması ile çok daha güçlendik. Artık canlı eğitimi dünya genelinde daha eğlenceli ve eğitici hale getirmek için çok daha hızlı adımlar atacağız. Perculus olarak Türkiye’de yakaladığımız başarıyı tüm dünyaya yaymaya hazırız”

dedi.


Perculus, 350 müşterisi aracılığıyla yılda 2 milyon katılımcıyla beraber, bire bir eğitimlerden 1000 kişilik webinarlara kadar oturumlara ev sahipliği yapmaktadır. Yeni versiyon ürününü yayınlayan Perculus kullanıcı deneyimini iyileştirerek, Perculus’u eğitsel aktivite geliştirilen bir platform haline getiren özellikleri ile uluslararası ölçeklenebilirliğini artırarak dünya çapında eğitimcilerin vazgeçilmez bir aracı haline gelmeyi hedefliyor. 


Boğaziçi Ventures hakkında

Boğaziçi Ventures, farklı dikey ve coğrafyalarda teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonların kurulması, yönetilmesi ve yatırım yapılan portföy şirketlerine üst düzeyde katma değer yaratılmasına odaklanan lider alternatif yatırım şirketidir. 100’ün üzerinde teknoloji şirketine yatırım kararı almış Boğaziçi Ventures ortakları, teknoloji girişimlerinde aktif rol almakta, girişimcilere uluslararası başarılara giden yolda sağladığı mentörlük ve know-how transferi ile eşlik etmektedir.

Boğaziçi Ventures grup şirketleri, yatırımcıların ihtiyaçlarına göre özel fonlar da kurup yönetmekte ve dijital paralar için saklama hizmetleri sağlamaktadır. Boğaziçi Ventures bünyesindeki BV Portföy Yönetimi A.Ş. ise bireysel ve kurumsal yatırımcılara yönelik Sermaye Piyasası Kanununa tabi yatırım fonlarının kuruluşu ve yönetimi alanında hizmet sunmaktadır. BV Portföy girişim sermayesi yatırım fonları ile halka açık teknoloji şirketlerinin hisse senetlerine yatırım yapan fonlar kurmak ve yönetmeyi amaçlamaktadır.  

 

Perculus Hakkında

Perculus, uzaktan eğitimde bir eğitmenin ihtiyacı olan bütün araçları bünyesinde barındıran, eğitimin daha canlı ve eğlenceli geçmesine olanak sağlayan bir dijital eğitim aracıdır. Zafer Gürel ve Cem Atacık tarafından kurulan Perculus, geliştirilme sürecine 2008 yılında başlamıştır. Perculus, her geçen yıl sektöründe önde gelen eğitmenlerden aldığı geri bildirimler ile bünyesine yeni özellikler katarak eğitmenlerin canlı eğitimlerinden en üst düzeyde verim almalarına olanak sağlamaktadır. K12, Üniversite, Bankacılık ve Finans, Sigorta, Telekomünikasyon gibi birçok sektör içerisinde tercih edilen Perculus her müşteri grubuna özel özellik setleriyle eğitmenlere ve kurumlara hayal ettikleri eğitim ortamını sunmaktadır.

 

Perculus’un müşterileri tarafından en çok tercih edilen ve yeni özellikleri; 

 

Akış(Flow): Eğitmenlerin oturum sırasında kullandığı çeşitli dosyaların, soruların ve içeriklerin tek bir alanda toplanabilmesini, eğitim öncesinde bu materyallerin eğitime aktarılabilmesini ve yönetilebilmesini sağlayan Flow özelliği oturum esnasında eğitmenin ihtiyacı olan bütün içeriklerin hazır olduğundan emin olur ve eğitimin yapısının ilk oturumdan itibaren oturmasını, içeriklerin tekrar kullanılabilir olmasını sağlar. Eğitmenler bir oturum süresince kullanacakları bütün içerikleri diledikleri şekilde oturuma ekleyebilir, bu içeriklere ayırmak istedikleri süreleri belirleyebilir, soru ve aktiviteleri önceden hazırlayabilirler. 

Planlanabilir Çalışma Grupları (Breakout Rooms): Flow içerisinde yer alan çalışma grupları aktivitemiz ile oturum esnasında oluşturulacak çalışma grupları oturum öncesinde planlanabilir, katılımcılar istenilen şekilde gruplandırılabilir ve gruplara ait ayarlar yapılabilir. Bu sayede oturum esnasında çalışma grupları tek tık ile başlatılır ve herhangi bir ek ayara gerek olmadan   grup aktivitelerine geçilebilir.

Kullanıcı Yönetim Sistemi: Kurumlar eğitim katılımcılarını direkt olarak Perculus içerisine ekleyebilir, gruplara ayırabilir ve eğitimleri şubelere özel olarak sunabilir. Şube sistemimiz ile eğitimlere belirli gruba ait kullanıcıların direkt olarak eklenebilmesi, oturumun hazırlanması ve kullanıcıların eklenmesi evresini sadece birkaç tık ile tamamlanabilecek bir süreç haline getirir.

Özel Aktiviteler: Müşteri ihtiyaçlarına uygun hazırlanmış olan özel aktiviteler kütüphanesi bulunmaktadır. Geniş kapsamlı kütüphanede en çok tercih edilen ürünlerden biri astrologlar tarafından kullanılan interaktif  “doğum haritası” aktivitesidir. 

Dosya Sistemi: Eğitim içerisindeki dosyaların yüklenebileceği dahili dosya sistemi özelliği kullanıcıların eğitim planlarındaki dosyaları sisteme bir kere yükledikten sonra sürekli kullanabilme ve paylaşabilmelerine imkan verir.
Soru Sistemi: Oturum esnasında kullanılacak sorular, oturum öncesinde Perculus’a eklenebilir ve diğer oturumlarda da yeniden kullanılabilir. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.