Peak Games Davası Sonuçlandı!

Peak Games

Peak Games’in çalıntı reklam davası sonuçlandı. Mahkeme, reklam filminin özgün olmadığını onayladı. Peak Games, ajansa açtığı davayı kazandı. 

Peak Games haklı bulundu ve Medina Turgul DDB imzalı reklam filminin çalıntı olduğu iddiasıyla açılan dava yaklaşık üç yılın ardından karara bağlandı ve 10 milyon liradan fazla tazminat ödemeye mahkum etti.

Peak Games

Türkiye’den çıkan ilk unicorn şirket ve Amerika’da büyük ses getiren Toy Blast isimli oyunun sahibi olan Peak Games’in 2019 yılındaki reklamının çalıntı olduğu ortaya çıkmıştı. Şirket bu skandal sonrası reklam için anlaştığı firmaya dava açmıştı.

Peak Games, 2019 yılında Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Reklam filmimizin özgün olmadığını, hepinizle aynı anda öğrendik. Karın ağrımızı ve üzüntümüzü tarif etmemiz imkansız. Yaratıcı işlerde fikirlerin özgün olması bizim için çok değerli, bu nedenle tüm reklamları durduruyoruz. Ajans’la 3 aylık tüm görüşmelerimiz kayıt altında. Sadece Türkiye değil, Ajans’ın bağlı olduğu network’e Amerika’da da hukuki süreci başlatarak sonucu sizlerle paylaşacağız” diyerek üzüntülerini belli etmişti.

2020 yılında Zynga’ya satılan Peak Games’in Twitter hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. Peak’in reklam şirketine açtığı davayı kazandığı bildirildi. Ayrıca şirketin bu dava sonucunda 10 milyon TL tazminat kazandıği iddia ediliyor.

Peak Games Kimdir?

Dijital oyun şirketi olan Peak Games ayrıca Türkiye’nin ilk ‘unicorn girişimi’. 101 Okey Plus, Lost Bubble, Lost Jewels, Gin Rummy Plus, Spades Plus, Toon Blast ve Toy Blast gibi oyunların yaratıcısı. Peak Games, 2010 yılında Sidar Şahin ve Hakan Baş tarafından İstanbul’da kurulmuştur. Türkiye’nin başarılı şirketlerinden biri olan Peak Games, 1 Haziran 2020’de 900 milyonluk doları nakit, kalan kısmı hisse satışı ile olmak üzere toplam 1,8 milyar dolara Amerikan video oyunu şirketi Zynga’ya satılarak Türkiye’nin ilk unicorn girişimi olarak akıllara kazındı.
Peak Games

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.