Paymes Lokal Ödeme Şirketlerinin Globalleşmelerine İmkan Sağlıyor

Exit sürecini tamamlayan MENA Bölgesi’nin ödüllü, lider ödeme ve elektronik para kuruluşu PayTabs ile birleşen Paymes, Türkiye pazarında sunduğu alternatif ödeme metotları ile hem elektronik ticaret sitelerine hem de ödeme şirketlerine globalleşme imkanı sunuyor.

 

Türkiye, MENA bölgesine yüksek ihracat hacmi ve potansiyeliyle önemli bir oyunculardan biri. Bu kapsamda, birçok Türk e-ticaret şirketi bölgeye ürün ve hizmet gönderimi gerçekleştirirken, iş hacmi de günden güne artmaya devam ediyor. Bankalararası kart merkezine göre, 2022 yılı içerisinde ülkemizde 237 Milyar TL hacim ile 138 Milyondan fazla işlemin yabancı kartlar aracılığı ile gerçekleştirildiği bildiriliyor.

MENA Bölgesi’nin kendine ait ödeme metotlarının bulunması nedeniyle; bölge dışından lokal kredi ve banka kartları ile yapılan işlemlerde başarı oranlarının oldukça düşük olduğu biliniyor.

 

PayTabs ile ödeme kolaylığı

 

Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde kredi kartı kullanımının yanı sıra internet üzerinden yapılan alışverişlerde alternatif ödeme metotları sıkça tercih ediliyor. Ödeme devi PayTabs’in grup şirketi Paymes, milyonlarca serbest çalışanı, danışmanı, kişisel eğitmeni ve mikro satıcıyı, sosyal ticarete giriş yapmaları ve kolayca ödeme alabilmeleri için PayTabs‘in ödeme altyapısı ile destekliyor. Paymes, Türkiye’de lokal ödeme şirketlerini global ödeme metotları ile buluşturarak globalleşmelerine imkan sunuyor.

 

Paymes’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Sabrican Zaim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ”MENA bölgesinin en yüksek hacimli ödeme şirketi PayTabs’in grup şirketlerinden biri olan Paymes ile Türk girişimcilerin bölgeye daha çok satış yapmasını ve daha fazla kar elde etmesini amaçlıyoruz. Türkiye’de lisanslı ödeme kuruluşlarına ve e-ticaret sitelerine; K-net, Omannet, Urpay, Mada, Meeza, Stc Pay, ValU ödeme metotları ile hizmet vermeye başladık. Bu sayede her geçen gün büyüyen e-ticaret ve ödeme şirketi paydaşlarımızla birlikte daha fazla kullanıcıya hizmet vermeyi sürdüreceğiz” diyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.