//

Paris Merkezli October, 35 Milyon Euro Yatırım Aldı!

October

Paris merkezli October, 35 milyon Euro yatırım aldı!

October ne yapıyor?

October

2014 yılında Olivier Goy ve Patrick de Nonneville tarafından kurulan October, işletmeleri daha iyi finanse etmeyi amaçlayan bir fintech şirketidir. Özel kredi verenlerin ve kurumsal yatırımcıların kıta genelindeki KOBİ’leri doğrudan finanse etmelerine olanak sağlamaktadır. 8 yıllık bir geçmişe sahip olan October, bugüne kadar 3.800 Avrupalı KOBİ’ye 965 milyon Avro’dan fazla borç verdi.

Neo-kredilendirme iş platformu October Connect ile finansal hizmet sağlayıcılar, gereksinimlerine bağlı olarak bir modül veya uçtan uca bir çözüm arasında seçim yapabilirler. Şirket, “İster risk analizinizi ve yönetiminizi hızlandırmak, ister dolandırıcılık riskinizi azaltmak ya da yeni bir ürün olarak kredi vermeyi eklemek istiyor olun, sizin için bir çözümümüz var” diyor.

Yatırım detayları

October

Yatırımcıların doğrudan KOBİ’lere borç vermesine yardımcı olan Paris merkezli çevrimiçi bir pazar yeri olan October, October SME V için 35 milyon Euro yatırım aldı!

Yatırım turu, Avrupa Yatırım Fonu ve Invest-NL’den geldi. Invest-NL, 15 milyon Euro yatırım yaparken; Avrupa Yatırım Fonu, InvestEU programı aracılığıyla 20 milyon Euro verdi.

Avrupa Yatırım Fonu İcra Kurulu Başkanı Marjut Falkstedt şu açıklamaları yaptı;

“Genel olarak, KOBİ’lere sağladığımız para birçok istihdamı koruyor ve yaratıyor, bu da EIF’nin Avrupa ekonomisindeki rolünü önemli kılıyor. EIF’nin KOBİ’leri alternatif finansmanla desteklemek üzere October ile yeniden ortaklık kurmasından memnuniyet duyuyorum.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.