PIRIL ATASEV- PabbClub

 Değerli okurlarımız sizlere Pırıl Atasev ve girişimi Pabbclub’ı tanıtmak istiyoruz.

 Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Performans bölümünde okuyan 21 yaşındaki Pırıl Atasev   on yedi yıldır profesyonel olarak latin dansları ile uğraşıyor, 2015 yılında milli sporcu belgesini aldıktan sonra 3 yıl dans eğitmenliği yaptı ve  aynı zamanda okuduğu bölümden kaynaklı 4 yıldır oyunculukla ilgileniyor. Çeşitli projelerde yer almış ve alamaya devam Pırıl Atasev  ömrüme dolu dolu sanatı sığdırmaya çalıştığını belirtiyor. Şimdi ise çokça tasarım ile uğraşıyor.

 Krizi fırsata çevirme amacıyla yola çıktığını söyleyen Pırıl Atasev sözlerine şöyle devam ediyor: “Pandeminin en başında bizi uzun bir sürecin beklediğini tahmin ettim ve bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Bu durum da beni üretim yapmaya itti. Günümüzde swag yani sokak giyim tarzı çok moda oldu ve kadın olarak kıyafetimizi tamamlayan parçanın çanta olduğunu düşündüm. Daha önce basketbol geçmişim olmasa da seyretmeyi ve basketbol kültürünü her zaman çok sevdim. Bu çanta modelini de ilk önce yurtdışında gördüm, çok beğendim, kendime almak istedim fakat yurtdışı fiyatı çok pahalı geldi ve alamadım daha sonra Türkiye’de bakmaya başladım. Dört ay kadar araştırma yaptıktan sonra Türkiye’de daha önce hiç satılmadığını öğrendim ve o gün kendim üretmeye karar verdim. Ülkemizde kullanamadığımız birçok şey var aslında. Bunlardan biri de üretim hem maliyet hem de kalite olarak birçok ülkeden çok daha önde ve şanslıyız. En çok aradığım şey marka ismim oldu kendimden bir parça bulunsun istedim.  Üretim sürecimi başlatmam üç ayımı aldı defalarca üretici değiştirdim. Fikri beğenmeyip yapmak istemediler, yaşıma ve cinsiyetime güvenmediler, bu kadar az adetle çalışmayız dediler ama pes etmedim tabi ki başıma bu olayların geleceğini bilerek yola çıkmıştım.  Şu an çok güzel insanlarla çalışıyorum ve ekibimden çok mutluyum.”
Pırıl Atasev gelecek planlarını ise şu şekilde ifade ediyor: “Markam benim bebeğim, çocuğum gibi tabi ki ilk hedefim onu büyütmek bunu yaparken de kaliteden asla ödün vermemek. Amacım Türkiye’de olmayan ürünleri yurtdışından almak yerine Türkiye’de üretmek ve bunu yapan ilk kişi olmak. Markamda tasarım ürünler yapmaya ve esinlenmeye devam etmek istiyorum. Olan şeyi olduğu gibi satmak yerine kendimden de parçalar katarak onları başka bir hale getirmek istiyorum. Aklımda her şey sıralı, erkek bölümü, farklı çanta modelleri ve  görülmemiş daha birçok ürünü zamanla hayata geçireceğim. Hedeflerimi dönemsel değil hep ileriye dönük yapmaya çalışıyorum. En büyük dileklerim kendi basketbol toplarımı kendim üretmek ve şubeleşmek Türkiye’nin birçok yerinde  mağazamın olmasını istiyorum 🙂  Şu an için bir işbirliği anlaşmam yok ama orijinal Nike toplarını kullanıyorum ve bir gün Nike işbirliği yapmak beraber güzel işlere imza atmak en büyük dileklerimden sadece bir tanesi.”
Son olarak Pırıl Atasev girişimler ve girişimcilik ekosistemine dair tavsiyelerini şöyle belirtiyor: “Benim gibi yolun daha çok başında olan herkese söylemek isterim ki kafanıza koyduğunuzu yapın, gençken daha çok yapın bu yolda tecrübesizlikle yaptığım hatalarım, verdiğim yanlış kararlarım, ilk ticari adımlarım, öğrendiklerim, çıkarttığım dersler o kadar güzel ve eğlenceli ki bunlar hiçbir yerden satın alınamayacak değerli. Her gün yeni her gün farklı bir olay yaşıyorum bazen sinirlendiren bazen beni mutsuz eden bazen de beni gaza getiren… Hepsi birbirinden güzel yaşamın tatları.  Sizde biliyorsunuz ki gerçekten inandıktan ve bunun için gerekli özveriyi gösterdikten sonra olmayacak hiçbir şey yok. Bundan birkaç yıl sonra bu yazıyı okuduğumda önce kendimizle sonra da başardıklarımızla gurur duymak dileğiyle…”
Pabbclub ve Pırıl Atasev‘in Instagram hesaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.