//

Özel İK Uygulaması Jomigo, Yatırım Aldı!

Jomigo

Ana pazarı olan Almanya’da önemli bir ilgi toplayan Jomigo, işe alım pazarını daha da ölçeklendirmek ve geliştirmek için yedi rakamlı bir yatırım aldı.

Jomigo

2022 işgücü piyasası, en hafif tabirle bir dizi zorlukla karşı karşıya. Şirketlerin üstesinden gelmeye çalıştığı en büyük sorunlardan biri, büyümek ve gelişmek için ihtiyaç duydukları yeteneklere erişmek. Giderek daha rekabetçi bir hale gelen yetenek piyasasında, işe alım uzmanları mevcut kelle avcılığı araçları ve süreçleriyle ihtiyaç duydukları kişileri bulmakta zorlanıyor.

Piyasa yalnızca giderek daha rekabetçi hale gelmekle kalmıyor, aynı zamanda temelden değişiyor. İş ekonomisinin yükselişi ve çalışanların işyeri dengesi konusundaki artan talepleri gibi feromonlarla, İK ekipleri hızla uyum sağlamak zorunda kalıyor.

2020 yılında üç arkadaş, Jannis Eller, Jonathan Muhr ve Tobias Grieb tarafından kurulan Jomigo, işe alım sektörünü dönüştürmek için hazır olmayı hedefliyor. Şimdi üçlü, ilk sermaye yatırımlarını alırken önyükleme telaşına veda etti.

Yatırım detayları

Jomigo

Kesin rakam henüz açıklanmamış olsa da, Berlin merkezli ekip bu ilk sermaye yatırımının yedi rakamlı bir aralıkta olduğunu paylaştı. Bu sermaye, B2B işe alım pazarını daha da geliştirmek ve büyütmek için kullanılacak.

Baş yatırımcılardan biri, sektörde 25 yıldan fazla deneyime sahip Berlin merkezli VC IBB Ventures. İkinci öncü yatırımcı ise eski moda işe alım alanına yeni bir soluk getirmeyi kendine misyon edinmiş Richard Jan Krebs liderliğindeki Longfield Invest.

Diğer yatırımcılar arasında Boston Consulting Group’un (BCG) eski Kıdemli Ortağı Rainer Strack gibi İK danışmanlığı sektörünün tanınmış isimleri de yer alıyor.

Strack, nitelikli yeteneklerin işe alımı konusunda dünya çapında tanınan bir uzman olarak kabul ediliyor, Dünya Ekonomik Forumu’nun İşin Geleceği Girişimi’nin eş lideriydi ve geçen yıl HR dergisinin HR Hall of Fame üyesi oldu. Seven Squared Investments ve Berlin’deki İletişim ve İK Strateji Danışmanlığı şirketi ressourcenmangel’in CEO’su Benjamin Minack da bu güçlü yatırımcı ekibinin bir parçası.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.