Oyun sektörünün gözü İstanbul’da olacak!

Türk oyun sektörü son iki yılda hızlı bir şekilde büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Küresel oyun sektörünün gözü Türkiye’nin üzerinde ve pazar büyüdükçe oyun sektöründeki paydaşların ihtiyaçları da paralel şekilde artıyor. Ülkenin en büyük oyun sektörü basını olan Mobidictum tam da bu noktada devreye giriyor ve sektörü bir araya getiriyor. Daha önce İstanbul ve İzmir’de meet-up’lar düzenleyen Mobidictum, bu sefer sadece ülkenin değil bölgenin gördüğü en büyük oyun sektörü etkinliğine imza atıyor.

Mobidictum Business Conference’ta oyun sektörünün her bir alanından temsilciler yer alacak. Etkinlik PC ve konsollardan mobil oyunların tüm alt kollarına kadar her alanda içerik sunacak. Hatta Web3 alanında (NFT ve blok zinciri) uzman isimler de MBC için biletlerini çoktan ayırttı. Oyun stüdyoları, yayıncı firmalar, yatırımcılar, servis sağlayıcıları, bağımsız oyun geliştiricileri, sektör uzmanları ve çok daha fazlası MBC′de bir araya gelecek.

MBC oyun sektörüne dahil olmak isteyen girişimciler için de bir köprü görevi görecek. Sektöre bir şekilde adım atmak isteyen yeni isimler etkinlik bünyesinde yapılacak konuşmalar, workshop’lar, özel networking etkinlikleri ile yeni fırsatlar yakalayabilecekler.

Bölgenin en büyük oyun etkinliği

Mobidictum Business Conference sadece fuar alanı büyüklüğüyle değil katılımcı sayısıyla da bölgede düzenlenen en büyük oyun fuarı olacak. Etkinlikte %30’dan fazla yabancı katılımcı yer alacak. MBC için beklenen sayılarsa şu şekilde:

  • 600’den fazla marka
  • 1500’den fazla katılımcı
  • 60’dan fazla konuşmacı
  • 60’dan fazla oyun gösterimi

Oyun sektörünün tamamı ele alınacak

PC, mobil, konsol, AR-VR, Web3 ve daha birçok oyun konusunun ele alınacağı etkinlik boyunca katılımcılar şu alanlarla içli dışlı olacak:

  • Oyun sektörünün güncel durumu
  • Sektör uzmanlarının görüşleri
  • Sektöre girmek isteyenler için sektörle tanışma ve uzmanlarla bire bir görüşme şansı
  • Oyun geliştiricilerinin oyunlarını tanıtma fırsatı
  • Yeni yeteneklerin keşfedilmesi
  • Yeni yatırım fırsatları
  • Katılımcıların kendi ağlarını ve işlerini geliştirme şansları
  • Yeni ortaklık fırsatları

Etkinliğin yanı sıra eğlence de olacak

Katılımcılar etkinlik boyunca çeşitli dinlenme ve eğlence imkanları da bulacaklar:

  • Badge Collection / Main Party: Premium ve Professional bilet sahiplerine özel Pre-party 4 Eylül saat 19:00 – 23:00 arasında Galata Balo Salonu’nda gerçekleşecek. Etkinliğe zinde başlamak için harika bir fırsat!
  • Pier Party / After Party: Professional bilet sahiplerine özel Pier Party’de Haliç’in eşsiz manzarasında ilk günün yorgunluğu atılacak. 5 Eylül saat 19:00 – 23:00 arasında gerçekleşecek olan partide DJ performansı da yer alacak.

Mobidictum’un kurucusu ve genel yöneticisi Batuhan Avucan, MBC’nin Türk oyun sektörünün başarılarını dünyaya duyurmayı da amaçladıklarını belirtti ve şu sözleri söyledi:

“İstanbul yıllardır medeniyetlerin ortak buluşma noktası oldu. Türkiye’nin lider oyun sektörü medyası olarak İstanbul’un bu konumunu, bağlantılarımızı ve vizyonumuzu birleştirerek Türkiye’nin ve bölgenin en büyük oyun konferansını organize ediyoruz. Ülkemizde son senelerde gelişen oyun sektöründeki başarılarımızı dünyaya göstermek ve firmaların yurt dışıyla olan ilişkilerini geliştirmek, daha da başarılı işler yapmalarını sağlamalarını istiyoruz. Tüm oyun sektörünü ve oyun sektörüne meraklıları konferansımıza bekliyoruz.”

 

Girişimcilere özel indirim!

Şimdiden 50’den fazla sponsorunu duyuran Mobidictum Business Conference, 5-6 Eylül’de tüm oyun sektörünü İstanbul’da bir araya getirecek. Böylesine dev bir etkinlikte yer almak isteyen girişimciler startup kodunu girerek alacakları biletlerde %20 indirim kazanacaklar.

Mobidictum Hakkında

Mobidictum Türkiye’nin önde gelen oyun sektörü haberleri ve etkinlik şirketidir. 2015 yılında faaliyetlerine başlayan Mobidictum, Türk oyun sektörü paydaşlarını Dünya’nın birçok bölgesinden yayıncı, yatırımcı ve servis sağlayıcıları ile buluşturmayı amaç edinmiştir. Bu bağlamda yaptığı çalışmalar ile oyun sektöründe yer alan yüz binlerce insana içeriklerini ulaşmaktadır.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.