Otomotivde Online Gör-Ayırt-Al Dönemi

otomotiv

 

İkinci el araca ve dijital ödeme yöntemlerine ilgi arttı!

 

 

Otomotiv sektöründe 2021 yılı 3.çeyrek sonunda toplam üretim yüzde 8 artarken, otomobil üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında azaldı. Bu dönemde, toplam üretim 921 bin 619 adet, otomobil üretimi ise 571 bin 108 adet düzeyinde gerçekleşti. Octet Türkiye Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Kazım Can Saydam, piyasada sıfır araç bulmanın zorlaştığını, otomotiv sektöründe Git-Gör-Al devrinin kapanıp, Online Gör-Ayırt-Al döneminin başladığını belirtti.

 

Octet Türkiye Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Kazım Can Saydam, “Otomotiv sektörünü uzun süredir olumsuz etkileyen çip krizi sıfır araç bulunmasını zorlaştırdı. Bu da piyasada ikinci el araca olan talebi artırdı. İşte tam bu aşamada Octet Portal’ı kullanan müşterilerimiz sistemin avantajını kullanarak, ödeme için farklı kredi kartları kullanabildi. Kredi kartında yetersiz limit olması halinde birden fazla kredi kartıyla ödeme yapabilen müşterilerimiz bu sayede kartların sunduğu farklı ve çoklu taksit seçeneklerinden de yararlanabildi” dedi.

 

Saydam, “Araç alıp satmanın zorlaştığı bu dönemde otomotiv şirketleri ve online satış platformları, araç alımı yapmak isteyen müşterilerin yüksek limitli kredi kartlarını kullanarak satışlarını hızlıca tamamlayabiliyor. Octet kullanan otomotiv sektörü şirketleri cirolarını 4 kat artırdı.” şeklinde görüşlerini belirtti.

Alım satımda otomobil zor bulunup, çabuk tükendiği için, müşteriler showrooma gitmeye gerek kalmadan, otomotiv şirketlerinin web siteleri üzerinden aracını seçip, beğendiği aracın kaporasını ister kredi kartıyla isterse de kendi bankasının internet bankacılığı içinde Octet menüsü kullanarak yatırıp kolayca araçlarına sahip olmanın ilk adımını atıyorlar. Otomotiv sektöründeki online 0 km ve 2. el araç satış kapora bedellerinin tahsil edilmesinin yanı sıra yedek parça ve servis hizmet ödemelerinin de online tahsil edilmesi sektörde hızlıca yayılıyor.

Octet sanal pos ve 7-24 nakit tahsilat ürünüyle otomotiv sektörü, müşterilerinin tahsilatlarını kolay, hızlı ve ERP sistemlerine entegre şekilde yapabiliyor.

 

OCTET Türkiye: Avustralyalı Ticari Finansman Şirketi Octet’in MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Firmalar arası çevrimiçi bir tedarik zinciri ödeme portalı sunan şirket, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile BDDK’nın 26.01.2017/7222 no’lu kararı kapsamında aldığı lisansla ödeme kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Octet Türkiye ek olarak TCMB mevzuatına ve PCI-DSS standartlarına uyum sağlamaktadır ve bağımsız olarak denetlenmektedir.

Bugün Octet, Türkiye’de şirketlere çoklu banka platformunda güvenli işletme sermayesi yönetimi ve tedarik zinciri finansmanına ulaşım hizmeti veriyor. Çözümleriyle KOBİ’ler, büyük işletmeler ve bayi ağına sahip firmaların işlerini kolaylaştıran Octet Türkiye, satıcı için nakit döngüsünü kısaltırken alıcı için de bu süreci uzatıyor. Octet platformunun ticaret yapan tarafları arasında yanlış anlamalara ve sahtekârlığa olanak tanımayan güvenli altyapısı, kredi sağlayan bankalar için de şeffaflık sağlıyor. Octet üyeleri de çok sayıda banka ve tahsilat aracına güvenli ve kolay şekilde erişmenin farkını yaşıyor.

www.octet.com.tr

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Getir, Şok Marketler’e Ortak Oluyor!

2021 Mobil Uygulama Kullanımı Ve Trend Startuplar

DİA Yazılım, 330 Bayi ile Tüm Türkiye’de

Instagram’a Durum Paylaşma Ve Ara Ver Adında Yeni Özellikler Geldi

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Damla Akıntürk

Okumayı, araştırmayı, yeni bilgiler edinmeyi çok seviyorum bunları yaparken de başkalarıyla paylaşabiliyor olmak beni daha çok motive ediyor. Öğrendiğim her bilgi bana yeni bir dünyanın kapısını aralıyor ve her kapı eşiğinde çok daha fazlasını istediğimi fark edip yeni maceralara yelken açıyorum. Öğrenme süreci benim için hiç bitmeyecek bir yolculuğu simgeliyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.