//

Oslo Merkezli Enode, 15 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Enode

Enode, tüketicilerin enerji tüketimlerini kontrol etmelerine yardımcı olarak yeşil enerjiye geçişi desteklemeyi amaçlıyor. Oslo merkezli girişim, uluslararası pazarları ölçeklendirmek ve aydınlatmak için 15 milyon euroluk bir yatırım aldı.

Enode nedir?

Enode

Tüketiciler bizi bekleyen iklim felaketi ile birlikte artan yaşam maliyetleri ve yükselen enerji faturalarından etkileniyor. Daha yeşil, yenilenebilir, sürdürülebilir ve bağımsız enerji kaynaklarına geçişin inkar edilemez ve tartışılmaz bir şekilde atmamız gereken adım olduğu bir dönemde yaşıyoruz.

2021’de Y-Combinator’un bir parçası olan Enode, bir API platformu aracılığıyla yeşil enerji uygulamaları için dijital bir altyapı geliştirdi. Girişim, gelişimin ölçeğini büyütmek için 15 milyon euroluk bir fon sağladı ve daha da genişlemeye hazırlanıyor.

2020 yılında Henrik Langeland, Thorvald Thorsnes ve Nikolai Heum tarafından kurulan Enode, tüketicilerin enerji tüketimlerini daha iyi kontrol etmelerini sağlayarak küresel yeşil enerji geçişini kolaylaştırmayı hedefliyor. Enerji şirketlerinin elektrikli araçları, termostatları, güneş invertörlerini ve diğer enerji donanımlarını tek bir API aracılığıyla doğrudan uygulamalarına entegre etmelerini sağlıyor.

Yatırım detayları

Enode

Creandum 15 milyon euroluk Seri A turuna liderlik etti. Önceki yatırımcılar Chris Sacca (Lowercarbon), Y-Combinator’ın yanı sıra ABD’li fonlar BoxGroup, MyClimateJourney ve Skyfall Ventures da tura katıldı. Andreas Lundgren (Tink Mühendislik Başkan Yardımcısı) ve Matt Cohler (Benchmark’ın eski GP’si) gibi isimler de turda yer aldı.

Henrik Langeland, Enode kurucu ortağı: “Enerji dönüşümünün zorluklarını çözmek için çalışan bir yenilik dalgası ve yeni girişimler görüyoruz. Enode API, onların daha ileriye ulaşmalarına ve daha hızlı hareket etmelerine yardımcı oluyor. Bizim için hızlanmanın zamanı geldi.” açıklamalarını yaptı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.