//

Optellum, 14 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Optellum

Oxford merkezli Optellum, yapay zeka platformu aracılığıyla tıp alanında çığır açan bir etki yaratıyor. Medtech girişimi, akciğer kanserinin daha erken teşhis edilmesini sağlayarak erken evre tedavilerin yapılmasını ve hasta sonuçlarının iyileştirilmesini hedefliyor.

Optellum nedir?

Optellum

Akciğer kanseri en yaygın kanser türü ve dünya genelinde kanserden ölümlerin önde gelen nedeni. Her 3 kişiden 1’inin hayatının bir döneminde kanser teşhisi alacağı ve akciğer kanserinin en yaygın kanser türlerinden biri olduğu biliniyor. Kanserle mücadele erken teşhis gerektiriyor. Erken teşhis sayesinde doktorlar önemli erken müdahalelerde bulunabiliyor ve hasta sonuçları iyileştirilebiliyor. Bu da hastalara bir mücadele şansı veriyor.

Akciğer kanseri tahmin yazılımı geliştirmek için yapay zekayı kullanan Oxford merkezli Optellum, bu alanda bir atılım yapıyor. 2015 yılında kurulan girişim, teknolojisinin gelişimini hızlandırmak ve uluslararası genişlemeye hazırlanmak için 14 milyon euro yatırım aldı.

Yatırım detayları

Optellum

14 milyon euroluk Seri A turu; Mercia liderliğinde, Intuitive Ventures ve Black Opal Ventures gibi yatırımcılarla birlikte gerçekleştirildi. Mevcut yatırımcılar arasında Oxford Üniversitesi St John’s College, IQ Capital yer aldı.

Black Opal Ventures kurucusu Tara Bishop, M.D: “Tıbbı daha doğru ve erişilebilir kılan çözümlere değer veriyoruz. Optellum çözümünün temelini oluşturan güçlü doğrulama verileri, hastalar için bir fark yaratma yeteneğini ortaya koymuştur. Optellum’un bunu her hastanedeki her doktorun kullanımına sunma vizyonunu paylaşıyoruz Akciğer kanseri için tanı ve tedavi yolunu dönüştürüyoruz.”açıklamalarında bulundu.

Mercia Yatırım Direktörü Stephen Johnson ise: “Optellum’un yıllar içinde büyük aşamalar kaydettiğini gözlemlemiş biri olarak, şimdi başarılarının bir parçası olmaktan ve Optellum’un dünya çapında hasta yaşamları üzerindeki etkisini hızlandırmaya yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz.” açıklamarının altını çizdi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.