OpenAI yöneticisi, geliştiricilere yazılımı daha hızlı oluşturmalarına yardımcı olmak için üretken AI kullanan bu İsrail start-up’ın 11 milyon dolarlık turunu destekliyor

Ayrıca, şirket OpenAI, Snyk ve VMware’den yöneticiler de dahil olmak üzere dikkate değer melek yatırımcılarla birlikte Vine Ventures ve TLV Partners tarafından ortaklaşa yönetilen 11 milyon dolarlık tohum fonu sağladı.

Bu fon ile CodiumAI, TestGPT adlı ilk AI modelini geliştiriyor.

Kronik sorunları ele alma

Yazılım geliştirme, makine öğrenimi ve ürün yönetimi alanlarında geçmişleri olan seri girişimciler Itamar Friedman ve Dedy Kredo, kodlarını doğrulama ve onaylama süreci boyunca uğraştıkları kronik bir sorunla başa çıkmak için CodiumAI’ı kurdu.

“Yazılım geliştiriciler kodlarına test yazmak konusunda bir aşk-nafret ilişkisi içindedirler. Kalite getirdiği için seviyorlar ama bunun için zaman harcamayı sevmiyorlar. CodiumAI, Python, JavaScript ve TypeScript ile başlayarak geliştiricilere ücretsiz otomatik olarak oluşturulmuş yazılım test paketi önerileri sunarak, geliştiricilere hata ayıklama yapmalarına ve özgüvenle kod yazmalarına yardımcı olmak için burada. ” dedi CodiumAI CPO ve kurucu ortağı Dedy Kredo.

CodiumAI, şu anda VSCode, PyCharm ve WebStorm gibi popüler IDE’ler (Entegre Geliştirme Ortamları) için bir uzantı olarak mevcuttur.

“Son birkaç ayda, GitHub Copilot gibi kodlama yardımcılarının yükselişini ve ChatGPT’nin patlamasını gördük. Kod mantığı testi için üretken AI’yi ayarlamak için çalışıyoruz. CodiumAI IDE Uzantıları ve TestGPT modelimiz, misyonumuzun ilk adımlarıdır: kod bütünlüğünü herhangi bir kod için ve tüm geliştiriciler için mümkün kılmak!” dedi CodiumAI CEO ve kurucu ortağı Itamar Friedman.

Şirket, CodiumAI’nin kapalı alfa sürümünden bu yana binlerce kullanıcının platformu zaten yüklediğini iddia ediyor.

“CODIUMAI, piyasada gerçek bir ihtiyacı karşılıyor. Yazılım açıklarını kontrol etmek için zaten araçlar var, performansı test etmek için diğer araçlar var ve şimdi de geliştiricilere kod oluşturmalarına yardımcı olan araçlar var. Ancak kod mantığını test etmek için bir çözüm eksik ve tesadüf değil, çünkü bu çok zor bir görev – kodu yazanın zihnine girmek gibi. CodiumAI, üretken AI’nın yaratıcı, hedefli ve odaklanmış bir kullanımı ve anında değer sağlayan bir uygulama sunuyor.” diyor TLV Partners’dan bir yatırımcı olan Brian Sack.

“Üretken AI’nın altyapısı, modelleri ve uygulamaları olan bir yığın oluşturur. Henüz nerede ve nasıl değer yaratıldığı konusunda jürinin hala karar verdiğini biliyoruz. Ancak kullanıcı iş akışı için özel olarak oluşturulan çok yönlü teknolojiyi teslim etmek, yardımcı olur. CodiumAI sadece yenilikçi bir uygulama sunmakla kalmaz, aynı zamanda model katmanında IP oluşturur. Takım ve ürün benimsemesinin büyümesini görmekten ve tüm kullanıcılara büyük değer sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.” diyor Vine Ventures’ın kurucu ortağı Dan Povitsky.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.