OpenAI, ChatGPT-4’ü Duyurdu

23 Mayıs Salı Neler Oldu? 📢

Yapay zeka kendini aşmaya devam ediyor. Eğer ChatGPT’yi insan gibi görünen bir AI sohbet botu olarak düşündüyseniz, bir sonraki nesil için hazır olun.

OpenAI, GPT-4'ü Duyurdu

Salı günü, OpenAI GPT-4’ün lansmanını duyurdu ve Kasım 2022’de piyasaya sürülen son derece başarılı ChatGPT AI sohbet botunun ardından geldi.

Duyuruya göre, GPT-4’ün geliştirilmiş doğruluğu, problem çözme yetenekleri ve akıl yürütme becerileri var. GPT-3 ve GPT-4 arasındaki karşılaştırma ile GPT-4’ün bar sınavında %90’lık bir başarı oranı elde ettiği, GPT-3’ün sadece %10’luk bir başarı oranına sahip olduğu, biyoloji Olimpiyatı’nda ise GPT-3’ün %31’lik bir başarı oranına karşı GPT-4’ün %99’luk bir başarı oranına sahip olduğu belirtildi. OpenAI’nin duyurusuyla birlikte, Microsoft yeni ChatGPT destekli Bing’in GPT-4 üzerinde çalıştığını doğruladı. OpenAI, GPT-4’ün Duolingo, Khan Academy, Morgan Stanley ve Stripe ile entegre olduğunu da duyurdu.

OpenAI, GPT-4'ü Duyurdu

OpenAI’nin ChatGPT’si piyasaya sürüldüğünden bu yana, sofistike AI’si ve kullanıcılarla karmaşık ve konuşma benzeri etkileşimleri gerçekleştirme yeteneğiyle dünyayı kasıp kavurdu. Ayrıca, hızlı bir şekilde içerik üretme yeteneği nedeniyle yanlışlıkları ve “hallüsinasyonları” nedeniyle etik ve düzenleme tartışmalarına yol açtı.

GPT-4, ChatGPT Plus aboneleri için mevcut olup, aksi takdirde kullanıcılar bunu test etmek için bekleyen listesine kayıt olmak zorunda kalacaklar.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.