9 milyon KOBİ’nin %34’ünü kadınlar yönetiyor!

9 milyon KOBİ’nin %34’ünü kadınlar yönetiyor!

9 milyon KOBİ’nin %34’ünü kadınlar yönetiyor!

Sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve toplumsal gelişim için kadınların ekonomiye daha çok ve aktif katılımı çok önemli. Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, dünyada kayıtlı 9 milyon KOBİ’nin %34’ünün kadınlar tarafından yönetildiğini belirterek, “Üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından nakit akışının, finansmana erişimin özellikle kadın girişimciler için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz ve Octet çözümleriyle yanlarındayız.” dedi.

9 milyon KOBİ’nin %34’ünü kadınlar yönetiyor!Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, OECD’nin açıkladığı rakamlara göre 2018 yılında KOBİ’lerin toplam kredilerden aldıkları payda Türkiye’nin 37 ülke içinde, 23. sırada olduğunun altını çizerek, “İlk beş ülke Portekiz, Güney Kore, Slovakya, İsviçre ve Letonya. Ayrıca dünyada kayıtlı 9 milyon KOBİ’nin %34’ünün kadınlar tarafından sahiplenildiğini de biliyoruz. Bu payın en az %50’lere çıkması ekonomi yönetimlerinin kısa vadeli hedefleri arasında olmalıdır.

Sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve toplumsal gelişim için kadınların ekonomiye daha çok ve aktif katılımının öneminin bilincindeyiz. Üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından nakit akışının, finansmana erişimin özellikle kadın girişimciler için ne kadar önemli olduğunun da farkındayız. Bu bilinçle ülkemizin dinamik gücü girişimcilerin de finansmana erişiminde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Octet olarak çözümlerimizle bütün KOBİ’lerin ve işletmelerin yanındayız.” dedi.

9 milyon KOBİ’nin %34’ünü kadınlar yönetiyor!

Ekemen Fidan ayrıca; “Yüksek enflasyonun neden olduğu belirsizlik ortamında fiyatlama güçlüğünün yanı sıra tahsilat ve ödeme vadelerinin uygun hale getirilmesi ve yönetilmesi de zorlaşmaktadır. Bu nedenle alım ve ödeme tarihlerindeki fiyatların bugünden sabitlenmesi gerekir. Octet Portal, üzerinden ticaretini yapan işletmeler, özellikle işletme sermayesi sıkıntısı çeken KOBİ’ler, faturalarını ertesi gün tahsil ederken, alımlarının bedelini sabit fiyat üzerinden taksitle ödeme olanağına kavuşuyorlar.“ şeklinde konuştu.

OCTET Türkiye: Avustralyalı Ticari Finansman Şirketi Octet’in MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Firmalar arası çevrimiçi bir tedarik zinciri ödeme portalı sunan şirket, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile BDDK’nın 26.01.2017/7222 no’lu kararı kapsamında aldığı lisansla ödeme kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Octet Türkiye ek olarak TCMB mevzuatına ve PCI-DSS standartlarına uyum sağlamaktadır ve bağımsız olarak denetlenmektedir.

Bugün Octet, Türkiye’de şirketlere çoklu banka platformunda güvenli işletme sermayesi yönetimi ve tedarik zinciri finansmanına ulaşım hizmeti veriyor. Çözümleriyle KOBİ’ler, büyük işletmeler ve bayi ağına sahip firmaların işlerini kolaylaştıran Octet Türkiye, satıcı için nakit döngüsünü kısaltırken alıcı için de bu süreci uzatıyor. Octet platformunun ticaret yapan tarafları arasında yanlış anlamalara ve sahtekârlığa olanak tanımayan güvenli altyapısı, kredi sağlayan bankalar için de şeffaflık sağlıyor. Octet üyeleri de çok sayıda banka ve tahsilat aracına güvenli ve kolay şekilde erişmenin farkını yaşıyor.

*Bültenden düzenlenmiştir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Selcan Güler

“Okuyan mı bilir gezen mi?" sorusuna yazmayı da ekleyerek, öğrenmeyi çok seven bir üniversite öğrencisiyim. Konuşur, dinler ve merak ederim. Farkında olarak yaşadığım bu dünyaya, bir nebze olsun güzellik katabilirsem ne mutlu bana.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.