Octet’den ilk 6 Ayda 900 Milyon TL İşlem Hacmi, Hedef 3.5 Milyar TL

65 ülkede faaliyet gösteren Avusturalya merkezli ödeme kuruluşu Octet Türkiye, 2021’in ilk 6 ayını 900 Milyon TL’nin üzerinde işlem hacmi ile kapatırken, pandemide artan talep ve kullanım oranlarıyla birlikte istihdamda da %33 oranında artış sağladı.

Türkiye pazarında farklı ölçeklerde 2800 şirkete hizmet veren Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, 2021’in ilk altı ayında müşteri sayılarında %20’ye yakın bir artış sağladıklarını belirterek; “Pandemiyle ticaretin paraya el değmeden gerçekleşme oranı ve hızı arttı. Birçok ürünün satış hacminde %300’ü geçen büyümeler oldu. E-ticaret yepyeni bir seviyeye ulaştı. Bu doğrultuda, ödeme kuruluşlarına firmalardan olan talepler de artış gösterdi. 2025 yılına kadar dünyadaki ödeme kuruluşu sayısının 4.200’e ulaşması ve tüm ödeme kuruluşlarının ödeme hacminde 4 trilyon dolardan fazla işlem yapması bekleniyor. Sektörün 2019-2025 yılları arasında yıllık bileşik büyüme oranının %28 olması öngörülüyor.” şeklinde konuştu.

Ekemen Fidan ayrıca; 2020 yılında yaşanan pandemiye rağmen küresel fintech yatırımlarının toplamının 2 bin 861 işlemde, 105.3 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Cambridge Centre for Alternative Finance’ın hazırladığı çalışmada, dijital ödeme ve para transferlerinde %60, dijital bankacılıkta %22, dijital banka hesaplarının kullanımında ise %19 artış olduğu bilgisini de veren Ekemen Fidan yatırımcıların bu başarı faktörlerinin startup’larda olup olmadığına bakarak yatırım kararı aldıklarını belirterek, “2020’nin en çok konuşulanları Fintech, Biotech ve Adtech oldu. Öte yandan pandeminin etkisiyle küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijitalleşme süreci ivme kazandı. KOBİ’lerin dijital dönüşümü ve sürdürülebilir büyümede destekçisi olan Mastercard ile de bir araya gelerek “Mastercard – Octet Ticari Ödemeler Platformunu” işletmelerin kullanımına sunduk. Platform, KOBİ’lerin ticari işlemlerini; gerçek zamanlı, daha güvenli ve daha verimli bir şekilde yöneterek işlerini büyütmelerine yardımcı oluyor.” dedi.

Kredi kartı ile gerçekleşen tahsilat işlemlerinde tüm kart sistemleri ile çalıştıklarını belirten Ekemen Fidan; “Octet olarak B2B işlemler üzerinden kapanmaların negatif etkisine rağmen gelirimizi geçen senenin ilk 6 ayına göre 45% arttırdık. İşlem ortalamamız da 2020’nin ilk altı ayında işlem başına 6 bin 500 TL iken 2021’de ise bu rakam 9 bin 500 TL’ye ulaştı.  Diğer tahsilat ve ödeme ürünlerimizde ise şu an 12 banka ile entegreyiz, 2021 yılı için ise bu sayıyı 16’ya çıkartmayı ve 3.5 Milyar TL işlem hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. Öte yandan insan kaynaklarımızı her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz. Pandemi sürecinde artan talep ve büyüme hedefleri doğrultusunda istihdamımızı yüzde 33 oranında büyüttük, 2021 sonuna kadar istihdamdaki büyümemiz yüzde 50’ye ulaşacak.” şeklinde görüşlerini belirtti.

 

 

 

 

 

 

OCTET Türkiye: Avustralyalı Ticari Finansman Şirketi Octet’in MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Firmalar arası çevrimiçi bir tedarik zinciri ödeme portalı sunan şirket, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile BDDK’nın 26.01.2017/7222 no’lu kararı kapsamında aldığı lisansla ödeme kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Octet Türkiye ek olarak TCMB mevzuatına ve PCI-DSS standartlarına uyum sağlamaktadır ve bağımsız olarak denetlenmektedir.

Bugün Octet, Türkiye’de şirketlere çoklu banka platformunda güvenli işletme sermayesi yönetimi ve tedarik zinciri finansmanına ulaşım hizmeti veriyor. Çözümleriyle KOBİ’ler, büyük işletmeler ve bayi ağına sahip firmaların işlerini kolaylaştıran Octet Türkiye, satıcı için nakit döngüsünü kısaltırken alıcı için de bu süreci uzatıyor. Octet platformunun ticaret yapan tarafları arasında yanlış anlamalara ve sahtekârlığa olanak tanımayan güvenli altyapısı, kredi sağlayan bankalar için de şeffaflık sağlıyor. Octet üyeleri de çok sayıda banka ve tahsilat aracına güvenli ve kolay şekilde erişmenin farkını yaşıyor.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Keiretsu Forum Türkiye’den Dijital Güzellik Asistanı Melo App’e 5 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!

HOTELFOREX TOURISTICA – DIANA TRAVEL ARASINDA STRATEJİK ORTAKLIK

Hekimlerin İletişim ve Profesyonel Bilgi Paylaşım Platformu Medklik, Teknolojik Altyapısını B4YO Capital’den Aldığı Yatırımla Daha da Büyütüyor

Tesla, Otonom Sürüş İçin 9.Beta Güncellemesini Yayınladı

Loggle: Yeni Nesil BT Envanter Varlık Yönetimi Aracı

GelecektekiSen, Lise 9,10,11 ve 12.sınıf öğrencilerini TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu’na davet ediyor.

Efilli: Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözüm

TİİBÖT Tarafından 3-4 Temmuz Tarihleri Arasında Düzenlenen Bilişim ve Teknoloji Zirvesine Davetlisiniz!

Girişim Haberleri Ailesini Büyütüyor!

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.