/

Ocean 14, deniz etki fonu için 130 milyon € aldı.

IKEA’nın en büyük franchise sahibi Ingka Group’un özel sermaye kolu, geçtiğimiz günlerde Londra merkezli Ocean 14 Capital’in okyanus sürdürülebilirlik LP fonuna yatırım yaparak Ocean 14’ün 150 milyon Euro’luk tavanına doğru toplam tutarı 130 milyon Euro’ya çıkardı.

Bunun, Ingka Investment’ın okyanuslara özgü bir LP aracıyla yaptığı ilk anlaşma olduğuna inanılıyor. Ocean 14 Capital, European Investment Fund, Builders Vision, Minderoo Foundation ve bireysel yatırımcılar Alex Beard, Niklas Zennström ve Chr. Augustinus Fabrikker. Fon, geçen yıl Eylül ayında Monaco’nun devlet servet fonundan 10 milyon Euro ekledi.

OECD’ye göre, 2030 yılına kadar, “mavi ekonomi” olarak bilinen okyanus ticaretinden yaklaşık 3 trilyon dolar değer akacak.

Ocean 14, önümüzdeki üç yıl içinde, özellikle sürdürülebilir balıkçılık uygulamaları, alternatif protein ürünleri ve okyanus koruma gibi alanlarda, büyüme aşamasındaki 20 ila 25 okyanus onarıcı işletmeyi desteklemek için onaylanmıştır. 

LP fonunun nakit arzının yaklaşık üçte ikisi, Avrupa okyanus startuplarını takip edecek.

Şu an itibariyle dört portföy hissedarlığına sahiptir. İki tanesi resmi olarak açıklandı:  Tedarik zincirlerinin plastik atıkları yeniden değerlendirmesine yardımcı olan bir Norveç döngüsel ekonomi şirketi olan AION ve  ABD ve Singapur’da faaliyet gösteren bir karides su ürünleri işletmesi olan SyAqua .

LP fonuna Gottex Fund Management’ın eski kurucusu Max Gottschalk, George Duffield ve Chris Barnes ile birlikte öncülük etti.

Sosyal düşünen bir girişimci olarak tanımlanan ve aynı zamanda bir iletişim ajansı olan Adjust your set’in öncülüğünü yapan Barnes  , okyanus sağlığının giderek daha fazla “en önemli yatırım tezi” olarak kabul edildiğine inandığını söyledi .

Teknoloji, yalnızca okyanuslardan daha fazla plastiğin çıkarılmasına izin vermekle kalmadı, aynı zamanda işletmelere deniz ve su ürünleri ekosistemlerinin sağlığına ilişkin bir dizi veri öngörüsü sağladı. Tech.eu yakın zamanda Rotterdam’daki  Ocean Cleanup tarafından üstlenilen büyük bir okyanus plastiği temizleme programını bildirdi . Lizbon’daki  TEKEVER gibi bu alandaki diğer Avrupalı ​​girişimler , okyanusları gözetlemek ve veri içgörüleri elde etmek için insansız hava araçları kullanıyor.

Barnes, Ocak ayında Davos’ta yapılan zirvede Dünya Ekonomik Forumu delegelerinin gündeminde sürdürülebilir okyanusların yer aldığını belirtti. “Davos 2023, bu yıl görüşmede kadranı radikal bir şekilde değiştirdi” dedi.

“İnsanlar okyanusun sağlığının ekonomik büyümenin motoru olduğu ve ulusal ve küresel kalkınma için kritik öneme sahip olduğu gerçeğine giderek daha fazla uyandıkça, ortaya çıkan güçlü bir dip akıntısı var.”

“Ingka Investments’ın bu kadar önemli bir kapasitede devreye girmesi, fonumuzun kalitesinin ve niyetinin gerçek bir kanıtıdır. Okyanus yoksa, biz de yokuz – bu hepimizi birbirine bağlıyor. Gıda güvenliği sağlıyor ve hayati bir rol oynuyor. BM sürdürülebilirlik gündemine ulaşmada.”

Ingka’nın finansal piyasa yatırımları başkanı Samuel Rundle şunları ekledi: “Ingka Group, birçokları için daha iyi bir günlük yaşam yaratmaya yönelik IKEA vizyonu tarafından yönlendiriliyor. Amaca yönelik bir şirket olarak amacımız, etkili yatırımlar yapmak ve olumlu getiriler sağlamak. gelecek nesiller için topluluklar ve çevre.

“Okyanus sağlığı, daha temiz ve daha kapsayıcı bir iyileşme için kritik öneme sahip. Ocean 14 ekibinin stratejisinden çok etkilendik ve okyanusumuzu iyileştirmek için sürdürülebilir çözümlerin hızlandırılmasını desteklemekten heyecan duyuyoruz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.