/

Numilk Home ile Evinizde Bitkisel Süt Yapın!

Mucitleri Ari Tolwin ve Joseph Savino olan ve adeta kahve makinesini andıran Numilk Home, bitkisel süt severlerin yardımına koştu.

Veganlık gün geçtikçe ülkemizde de dünyamızda da hızla artarak desteklenmeye devam ediliyor. Çevrecilik ile beraber ilerleyen bu duyarlılıklar herkesi günden güne bilinçlendiriyor. Et ve süt ürünlerinin tüketiminin dünyamıza ne kadar çok zarar verip vermediği tartışılsa da bilimsel olarak zararının çok olduğu kanıtlandı. Yapılan birçok araştırmanın yanında J. Poore ve T. Nemecek de besi hayvancılığının gezegene olan etkisini ele aldığı bir araştırma yapması sonucunda Dünya’ya diğer faktörlerden çok et ve süt tüketiminin zarar verdiği sonucuna varıldı.

Kısaca bahsetmek gerekirse; hayvansal süt ve süt ürünleri kalp hastalıkları, tip 2 diyabet ve Alzheimer hastalığının bile ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu nedenle bitkisel süt tüketimi sanılandan daha fazla sağlıklı bir alışkanlık.

Bu tür araştırmalardan sonra da çevreye duyarlılığın ve veganlığın öneminin herkes tarafından biraz daha iyi anlaşılıp desteklendiği çok açık görüldü. Numilk Home ile çevreci ve vegan insanların kaygılarının en aza indirilmesi hedefleniyor.

Numilk Home İle Evde Sağlıklı ve Çevre Dostu Bitkisel Süt Üretebileceksiniz

En çok tercih edilen vegan ürünler arasında ilk başlarda tabii ki badem ve yulaf sütü gibi bitkisel sütler yer alıyor. Aynı zamanda birçok vegan tüketicinin en çok şikayet ettiği şey de bütçelerinin büyük kısmını badem ve yulaf sütü gibi bitkisel sütlere veya diğer vegan ürünlere ayırmaları. Gerçekten hayvansal ürünler yanında vegan ürünlerin fiyatları oldukça yüksek oluyor.

Bütçenizin büyük bir kısmını vegan ürünlere ayırmak istemiyorsanız badem veya yulaf sütü için evde bir blender sayesinde bitkisel sütleriniz hazırlayabilirsiniz. Fakat bu da bazı zamanlar çok yorucu ve zaman alıcı olabiliyor. Tüm bu sorunların yanı sıra çevreye olan duyarlılıkları sebebiyle vegan tüketiciler ambalaj ve gıda atık endişeleri yüzünden de bir kaygı içerisine girebiliyor.

Bahsettiğim tüm bu sorunları ise tek bir alet ile Ari Tolwin ve Joseph Savino çözmeyi başardı. Numilk Home ile bitkisel süt yapmaya başlayan çevreci veganlar hayatlarını çok daha kolay bir şekilde yaşayabilecekken kaygıları da en aza inecek.

Ayrıca kickstarter üzerinden de gösterilen ilgi bu kahve makinesini andıran bitkisel süt yapım makinesinin özellikle vegan tüketicilerin ne kadar da dört gözle beklediklerini gösteriyor.

Numilk Home’u geliştiren Ari Tolwin ve Joseph Savino da bitkisel süt severlerden. Kendi süt tüketimi deneyimlerinden yola çıkan ikili bu ürünü büyük bir zevkle geliştirmiş. Numilk Home ile hem hayvansal süt tüketmeyi kesecek hem de bitkisel sütlerin içeriğinde olan dolgu maddesi veya koruyucu içermesinden kaynaklanan endişelere son vereceksiniz.

Bir diğer önemli nokta ise uzaklardan raflara gelebilmek için kilometrelerce yolculuk yapan bu vegan sütlerin taşınma sırasında neden olduğu karbon salınımını. Numilk Home bunu da engellemiş oluyor. Yani bu mükemmel makine göründüğünden çok çevre dostu!

Ayrıca Numilk Home poşetleri herhangi bir koruyucu veya katkı maddesi içermiyor. Tamamı organik ve saf bileşenlerden oluşuyor. Poşetler tamamen kolayca geri dönüşüme girebilen, çevre dostu ambalajlar. Örnek olarak badem poşetinde, sadece öğütülmüş badem ve pembe Himalaya tuzu var.

Numilk Home evinizde lezzetli ve bitkisel sütlerinizi hazırlayabilmenizi sağlarken tasarlayan ekip kafe ve restoranları unutmamış. Onlar için de Numilk Pro versiyonu tasarlanmış.

Numilk Home Nasıl Çalışıyor?
  • Makinede bulunan şişeyi doldurduktan sonra makinenin poşetini yerine yerleştiriyorsunuz.
  • Makinenin kolunu indirip “Start” düğmesine basıyorsunuz ve işlemi başlatıyorsunuz.
  • Bir dakikadan kısa bir süre içerisinde sütünüz hazırlanmış oluyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlham Almaya Devam Edin!

3. GÖZÜNÜZ OLSA NASIL OLURDU?

Sürdürülebilir Ayakkabılar: Adidas Stan Smith Mylo

Hunter Kowald ve Bilim Kurgu Filmlerini Gerçeğe Dönüştüren Uçan Kaykayı

Apple AirTag İle Artık Eşyalarınızı Kaybetmeyeceksiniz!

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.