NFT’lerle Pasif Gelir Elde Etmenin 3 Yolu

NFT eserlerine yapılan yatırımlar, düzenli gelir elde etmek isteyen yatırımcılara ve içerik oluşturuculara çeşitli avantajlar sunuyor. NFT gibi blok zinciri tabanlı varlıklar, yatırımcılara çeşitli yollardan pasif gelir sağlayarak karlı bir ticaret olanağı sunuyor. Sosyal NFT pazar yeri OIX’in CEO’su Doğu Taşkıran NFT sahiplerinin ve içerik oluşturucuların eserlerinden ömür boyu gelir elde edebileceklerine dikkat çekerek NFT’lerle pasif gelir elde etmenin 3 yolunu paylaşıyor.

Bir sanat eseri, müzik, albüm kapağı ve hatta tweetin NFT’sine sahip olmanın benzersiz avantajları bulunuyor. Bu eserlere yatırım yapmak da bu avantajlar aracılığıyla para kazanmayı mümkün kılıyor. NFT gibi varlıklara yatırım yapmak ve paranın yatırımcılar için çalışmasını sağlamak NFT’den pasif gelir elde etmek anlamına geliyor. NFT’lere yapılan yatırımlarla uzun süreli pasif gelirler elde edilebileceğinin altını çizen sosyal NFT Pazar yeri OIX’in CEO’su Doğu Taşkıran, “NFT telif hakları, temelde aynı şekilde çalışır ancak sözleşmeler ve telif hakkı ödemeleri dijital olarak oluşturulur. Bu, herhangi bir içerik oluşturucunun çalışmalarını oluşturabileceği, blok zincirine ekleyebileceği ve gelecekte elde edilecek karın bir yüzdesini almaları koşuluyla satabileceği anlamına geliyor.” ifadelerini kullanıyor.

NFT Telif Hakları ile Pasif Gelir Yaratılabilir

NFT’ler gibi blok zinciri tabanlı varlıklar, banka mevduatları ve emlak gibi geleneksel varlıklardan ödünç alınan belirli ilkelerle, yatırımcılara birden fazla yol ile pasif gelir getirebiliyor. Bu nedenle NFT ticareti, kar elde etmenin popüler bir yolu olarak göze çarpıyor.   Bu geliri yaratmak için OIX gibi NFT pazar yerleri kiralama, staking ve daha birçok seçenekle yatırımcılara pasif gelir elde etmesi için birden fazla yol sunuyor. Sosyal NFT pazar yeri OIX CEO’su Doğu Taşkıran, NFT’lerin bakım gerektirmediği için ticaretinin ve saklamasının oldukça kolay olduğunu belirterek, “Para kazanmak isteyen bir yatırımcı için pasif gelir, hisse senetleri ve gayrimenkul gibi diğer varlıkların ürettiği geliri kolayca aşabilir. Ayrıca NFT’ler, her türlü içerik oluşturucunun çalışmalarından ve eserlerinden para kazanmaları için de kazançlı bir yol oluşturur.” diyor.

pasif gelir

NFT’lerle Pasif Gelir Elde Etmenin 3 Yolu

  • NFT’leri stake etmek: Staking, NFT’nizi kilitlemek anlamına geliyor. Staking yapan bir eser sahibi, düzenli şekilde kripto para ödemesi alarak pasif gelir elde edebiliyor. Staking yapmanın tek dezavantajı ise sahibinin pasif gelir elde etmek için NFT’yi tutması gerektiğidir. NFT’nin fiyatı düşerse gelir de aynı oranda düşebilir fakat yine de bu NFT’yi uzun süre tutmayı planlayan bir yatırımcının para kazanması için iyi bir tercih olabilir.
  • NFT’leri kiralamak: Bir NFT’ye ömür boyu sahip olmak yerine onu kiralamak çok daha kolay ve ucuz bir yoldur. Yatırımcılar, NFT’yi kiralanabilir bir varlık olarak belirleyen bir akıllı sözleşmeye sahip olabiliyor. NFT sahibi, varlığının kiralanabileceği süreyi ve fiyatı kendi belirleyerek tüm süreçlerde söz sahibi oluyor. Buna ek olarak, NFT sahiplerinin kiracıları aramasına gerek yok çünkü blockchain bunu zaten sahipler için yerine getiriyor.
  • NFT’lerden telif hakkı almak: NFT’leri destekleyen Web 3.0 teknolojisi, içerik oluşturucuların, NFT’leri ikincil piyasada el değiştirdiğinde telif ücreti uygulayan koşullar belirlemesine olanak tanıyor. Diğer bir ifadeyle içerik oluşturucular, eserlerini koleksiyonerlere sattıktan sonra bile pasif gelir elde edebiliyor. Bu yolla eser sahipleri, NFT’lerinin satış bedelinden ömür boyu pay alabiliyor. Örneğin, bir dijital sanat eserinin telif hakkı yüzde 10 olarak belirlenmişse, orijinal yaratıcı, eserinin yeni bir sahibine her yeniden satılışında toplam satış fiyatının yüzde 10’unu alabilir.

 

Metaverse için sosyal NFT pazar yeri OIX platformuna https://oix.app linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

OIX Instagram: https://www.instagram.com/oixofficial   

OIX Twitter: https://twitter.com/oixofficial 

OIX LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/oixofficial 

OIX YouTube: https://youtube.com/@oixofficial 

OIX Facebook: https://facebook.com/oixofficial 


OIX Hakkında:

OIX, yaratıcıların ve koleksiyonerlerin NFT olarak bilinen ve blok zinciri teknolojisiyle güvence altına alınmış her tür dijital varlığı (Sanat, Müzik, Film, Spor Kartları, Oyun Varlıkları, Moda, Fikri ve Dijital Mülk vb.) takas etmek için buluştuğu Metaverse için geliştirilmiş bir Sosyal Ticaret Platformudur. Yaratıcıların, herhangi bir merkezi kontrol olmaksızın çalışmaları için onları ödüllendirebilecek ilgili kitlelerle doğrudan bağlantı kurarak başarılı oldukları yeni yaratıcı ekonominin altyapısını oluşturan OIX’e https://oix.app linki üzerinden ulaşabilir, Whitepaper’ına (Teknik Belge) https://blog.oix.app/ linki üzerinden erişebilirsiniz.

pasif gelir

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #MetaverseYazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.