Elon Musk’ın Kurucuları Arasında Olduğu Neuralink 205 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Elon Musk’ın Kurucuları Arasında Olduğu Neuralink 205 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Nöroteknoloji şirketi Neuralink, Google Ventures ve Peter Thiel Founders Fund gibi isimlerin yer aldığı yatırımcılardan 205 milyon dolar yatırım aldı!

Elon Musk’ın kurucuları arasında olduğu nöroteknoloji şirketi Neuralink, Vy Capital’ın liderlik ettiği C serisi yatırım turunda 205 milyon dolar değerinde önemli bir yatırım aldı. Google Ventures, Peter Thiel Foundersd Fund ve OpenAl CEO’su Sam Altman yatırımcılar arasında yer alan isimlerden. Şirket, aldığı bu yatırımı AR-GE çalışmalarında ve ilk ürününü piyasaya tanıtmak için kullanmayı planlıyor.

Neuralink Nedir?

ABD merkezli Neuralink, Elon Musk’ın da kurucuları arasında bulunduğu bir nöroteknoloji şirketidir. 2016 yılında kurulan şirket, insan beynini ve bilgisayarları birbirine bağlamayı amaçlayan bir proje olarak ortaya çıkmıştır. Projenin başarıya ulaşması halinde, çeşitli hastalıkları tedavi edebileceklerini iddia ediyorlar. 5 yıldır faaliyet gösteren şirket, toplamda 363 milyon dolar yatırım toplamıştır.

Yakın bir zamanda yeni bir yatırımla gündeme gelen Neuralink, son olarak C serisi yatırım turunda 205 milyon dolar yatırım aldı. Vy Capital’ın yönettiği yatırım turuna Google Ventures, Peter Thiel Foundersd Fund ve OpenAl CEO’su Sam Altman yatırımcılar arasında yer aldı. Şirket, aldıkları yatırımı AR-GE çalışmaları ve ilk ürünlerini piyasaya sürmek için kullanacaklarını,  “Turdan elde edilen fonlar, Neuralink’in ilk ürününü pazarlamak ve gelecekteki ürünlerin araştırma ve geliştirmesini hızlandırmak için kullanılacak” diyerek açıkladı.

Şirket ve proje hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Diğer yazılarımız için:

Binance’ten 3 Ülkede Derhal Olmak Üzere Bazı İşlemlere Kısıtlama!

MV Holding, 2021 Yılının İlk Yatırımını ArgosAl’a Yaptı!

UDO Games, 4.2 Milyon Değerleme İle 420 Bin Dolar Yatırım Aldı!

Octet’den İlk 6 Ayda 900 Milyon TL İşlem Hacmi, Hedef 2.5 Milyar TL

11Sight Sayesinde Sağlıkta Dijital Dönüşüm İle Sıfır Temas Dönemi

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.