/

Netflix’te Neler Oluyor?

21 Eylül Çarşamba Neler Oldu? 📢

Popüler dizi ve film platformu Netflix, 2022 yılı için ilk çeyrek raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda platformun kullanıcı kaybettiği görülürken, şirket hisselerindeki düşüş de dikkat çekti. Peki bunlara neler sebep oldu? Hazırsanız başlayalım…

Netflix’te Neler Oluyor?

 

Hepimizin ya üyesi olduğu ya da bir şekilde ortak kullanılan hesaplarla erişimi olduğu bir platform Netflix. Her yıl düzenli olarak toplamda 4 kez verilerini paylaşan şirket, 2022’nin ilk çeyreği istatistiklerini yayınladı. Piyasada; HBO Max, Amazon Prime Video ve Disney+ gibi rakipleri bulunan platform, 10 yıl aradan sonra ilk kez abone kaybı yaşadı.

Yayınlanan verilerde, şirketin 200 bin kullanıcı kaybettiği görüldü. 10 yıllık bir zaman dilimi için hiç bu kadar kullanıcı kaybetmeyen platform, kısa süre içinde %25’lik değer kaybı yaşadı. Analistler ve uzmanlar ise, ikinci çeyrek verileri için daha olumsuz. Bu sayının 2 milyonu geçeceğini öngören analistlerin yanında JP Morgan analistleri, “Netflix’i zor günler bekliyor” diyerek düşüşün artabileceğini belirtti.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Netflix, ortak kullanım için kısıtlama getirdiği sistemi duyurmuştu. Bunun yanında platform Ukrayna- Rusya arasındaki savaşın ardından Rusya’dan çekilmişti. Ülkemizde ise Netflix, fiyatlarında güncellemeye gitmişti.

Netflix’te Neler Oluyor?

Aslında bakarsanız şu ana kadar olan süreçte büyük bir kayıp yaşamaya neden olacak bir geri tepki almaları beklenmez. Yaşadıkları süreç, bütün şirketlerin karşı karşıya kaldıkları ve baş etmek zorunda oldukları bir durum. Peki ne oldu da bunlar oldu? Hepimizin Netflix gibi platformlara ücret vererek orada bulunmamıza onların sağladığı konfor neden oluyor. Reklam olmaması gibi, sadece platforma özel içerikler bulabilmek gibi, izlediklerimizin kişileştirilerek tavsiyeler verilmesi gibi. Böylelikle biz uzun yıllar Netflix derken onu belli bir yere konumlandırdık: olabilecek en uygun fiyata olabilecek maksimum verim.

Sadece tek kişi değil, birden çok kişi aynı hesabı kullanıyor mesela. Onlara getirilen kısıtlama direkt olarak abonelerini etkilemedi ama abonelerinden yarar sağlayan ve şirkete o kadar da yarar sağlamayan bir diğer kitleyi ise çok etkiledi. Çünkü onlara sağlanan uygun konfor alanı tehdit altında. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde, direkt olarak aboneyi etkileyecek “Reklamlı abonelik paketleri” için yeşil ışık yaktı Netflix. Uygun fiyatlı olsun olmasın, insanlar reklam görmemek için orada, buna para vererek orada olmayı istemek ilk başta vaat edilen kullanıcı rahatlığına oldukça da ters.

Peki tüm bunlardan ne çıkarabiliriz? Kullanıcıya vaat edilen değere ve konfor alanına dikkat etmek. Öyle bir nokta ki, belli bir büyüme oranı istenildiği zaman ya da herhangi bir kriz anında ellerinden alınmak istendiğinde buna “evet” demeyeceklerdir. Burada ek olarak sadece ana kullanıcı yok, görünmeyen yan kullanıcılar  şirket görmeden onları iyi etkilediği gibi aksi yönde de bir ivme kazandırabiliyor. Özetle, dolaylı kullanıcının sayısının önemini görmüş olduk aslında. İkinci çeyrek için öngörüler tutar mı ya da Netflix yapması gerektiği gibi akıllıca bir strateji izler mi bilmiyorum. Sizinle birlikte süreci izliyor ve tekrar tartışıyor olacağız. O güne kadar başka bir haberde tekrar görüşmek üzere, bilgiyle kalın.

Netflix’te Neler Oluyor?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.