/

Netflix’te Neler Oluyor?

Netflix'in Çöküşü Duruyor

Netflix son zamanlarda artan abonelik fiyatları ve içeriklerin yetersizliği beğenilen içeriklerin kaldırılması gibi sorunlar dolayısıyla ciddi oranda abone kaybı yaşadı bu kayıpların ardından aksiyon almak isteyen netflix ise ciddi yeniliklere imza attı.

 

 

Son Çeyrek’te Yaklaşık 1 Milyon Kullanıcı Kaybı

Son zamanlarda yapılan yüksek oranlı zamlar ve içerik konusunda yetersiz kalması Netflix adına tam bir yıkımın başlangıcı oldu. Bu gelişmeler sonrası düşüş yaşamayı bekleyen fakat etki olarak bu kadar büyük bir etki olacağını tahmin edemeyen Netflix yönetimi son çeyrekte yaşadığı yaklaşık 1 milyon kullanıcı kaybı sonrası düğmeye bastı ve yenilikleri arka arkaya getiremeye başladı. Bu süreçte yaklaşık 500 çalışanını da işten çıkartan netflix şirketlerin işten çıkarma furyasına katıldı desek yanlış söylemiş olmayız.

 

Netflix Microsoft ile işbirliği yapacak

Kurulduğu günden beri reklamsız içerik sunan ve bunu neredeyse bir amaç haline getiren Netflix yaşanan son düşüşlerden sonra kaybettiği geliri reklamlı abonelik modeliyle geri kazanmayı hedefliyor. Reklamlı abonelik kapsamında Microsoft ile işbirliği yapacak. Microsoft bu sistemin içerisinde Netflix adına reklam sağlayıcısı olacak. Bu işbirliği ile birlikte müşterilerin gizlilik hakları konusunda da hassasiyetle devam edeceklerini de dile getirdiler. Reklam destekli abonelik modeli hakkında herhangi bir bilgi verilmezken bu sistemin bu yılın sonuna doğru kullanılmaya başlayacağı düşünülüyor.

Netflix'te Neler Oluyor?

“Ev Ekle” Özelliği

Netflix yıllardır briakç kişinin aynı hesabı kullanmasından dolayı şikayetini dile getiriyordu. Hatta bu olay netflixi ciddi anlamda zarara da uğratıyordu. Netflix yönetimi ise bu olayın önüne geçmek için her evde bir netflix hesabına izin vereceği yeni modeli hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu modelde eğer farklı bir evden hesap eklerseniz ek ücret ödenemeniz gerekecek. Netflix ileriki dönemlerde Honduras, Arjantin, Guatemala gibi ülkelerde test yayınına başlayacak. Çeşilti paketler halinde sunulacak ev ekle modeli temel,standart ve premium paketlerden oluşacak ve bunlar sırasıyla bir, iki ve üç ev ekleme hakkına sahip olacaklar. Bu özellik hakkında net bir açıklamaya yer verilmedi.

 

Netflix Animal Logic’i satın alıyor

Netflix, avustralya merkezli animasyon stüdyosu Animal Logic’i satın alıyor. Son zamanlarda yaşadığı abone kayıpları ve gelir düşüşleriyle gündemde olan Netflix şimdi ise animasyon stüdyosu Animal Logic’i satın alıyor. Geçtiğimiz yıl oyun piyasasına dahil olan Netflix şimdi de animasyon piyasasına giriş yapıyor. Bu satın almada şirket yapısının aynen korunacağı dile getirirken Netflix Animal Logic’i önündeki hedeflere ulaşması ve stüdyo anlamında gelişmesi için destek vereceğini de açıkladı.

 

Netflix'te Neler Oluyor?

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.