Netflix’te Hesap Paylaşma Devri Bitiyor!

Netflix

Her birimizin Netflix üzerinden ortağı olduğu paylaşımlı bir hesap vardır. Netflix’ten gelen açıklamaya göre bu devir artık sona eriyor.

2020 verilerine göre Netflix’in dünya çapında kullanıcı sayısı 193 milyon, Türkiye’de ise 3.5 milyon civarında. Çoğu kişi Netflix’i eşi dostu veya arkadaşlarıyla şifrenin ortak kullanımı ile 4 ayrı hesap olarak kullanıyordu. Veya standart diğer üyelikle bir şifreyle iki kişi aynı hesaba erişim sağlayabiliyordu. Kullanıcıları üzecek olan özellik test edilmeye başlandı. Belirtilen bilgilere göre artık böyle bir özelliğe ulaşmak mümkün olmayacak, her kullanıcı ayrı ayrı kullanım ücreti  ödeyecek.

Netflix hesaplarını kullanan kişilerin bu hesapları kullanma yetkisine sahip olup olmadıklarını anlayabilmek amacıyla bir test yürütüyoruz.

Aktarılan bilgilere göre bu konuyla alakalı Netflix’in ilk yapacağı testler Şili, Kosta Rika ve Peru’da gerçekleşecek. Artık hesabın kullanımına eklenen her bir yeni üye için kesin olmamakla beraber 2.99 dolar civarında bir ücret ödenmesi gerekecek. Üyeliklerde de artık yalnızca iki hesabın yer alacağı da bilgiler arasında. Bu durumda sadece iki farklı konumda iki ayrı cihazdan içeriklere erişim sağlanabilecek.

Netflix

Testin sinyallerini ufaktan vermeye başlayan Netflix, bazı kullanıcılarına aynı evde olmayıp aynı hesaba erişmeye çalışan bazı kullanıcılarına şöyle bir bildirim yolladı ve ardından hesabın ana sahibine yollanan kodu girmesini istedi;

Eğer bu hesabın sahibiyle aynı evde yaşamıyorsan, izlemeye devam etmek için kendi hesabına ihtiyacın var.

Netflix izlediği bu politikası ile hesap paylaşımını ilk etapta azaltmak ardından tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Netflix

Hesaplar ayrılırken tabii ki her kullanıcının da kendine ait giriş bilgileri bulunacak ve Netflix’in halihazırda üzerinde çalıştığı kullanıcı profillerinin yeni üyeliklere taşınması sayesinde önceki hesabındaki tüm izleme geçmişine istediği zaman ulaşabilecek. Test sonrası kullanıcı dönüşlerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Netflix amacına ulaşabilecek mi tam bir merak konusu:)

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.