Netflix’in Çöküşü Duruyor

20 Ocak Cuma Neler Oldu? 📢

Dijital dizi ve film platformlarının başında gelen isimlerde olan Netflix sen çeyrek raporunu yayınlamış durumda. Şirket bu raporunda artık abone ve gelir kaybı döneminin sona erdiğini gösterirken bir yandan da CEO’sunun istifa etmesiyle öne çıkıyor. Gelin Netflix’te neler olduğuna bir bakalım.

Netflix'in Çöküşü Duruyor

Netflix Abone Beklentisini Aştı

Netflix’in yayınladığı rapora göre şirket son çeyrekte 7,7 milyon abone kazanmış durumda. Bu gelen abonelerle birlikte dünya çapında 230.8 milyon aboneye sahip durumda. Şirketi analiz eden firmalar şirketin son çeyrekte 4,5 milyon seviyesinde abone artışını ön görüyordu. Şirket bu beklentiyi aştı. Tabi bu beklentilerin aşılması şirketin hisselerinde olumlu bir etki yarattı.

 

Netflix Son Çeyrekte Ne Kadar Kazandı?

Netflix son çeyreğinde 7,9 milyar dolar kazanırken bu geliri 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,9 daha fazla. Ancak kazanılan para artsa da bu durum kar için aynı geçerli değil. Şirket son çeyrekte 55 milyon dolar kar etmiş durumda. Geçen senenin aynı döneminde şirketin karı 607 milyon dolar seviyesindeydi.

Netflix'in Çöküşü Duruyor

Netflix’te ki bu olumlu değişimle birlikte şirket tarafında 2022 sallantılı geçmesine rağmen 2023 yılında her şeyin çok daha iyi olacağı ifade edildi. Ayrıca şirketin ilk çeğreğinde 8,2 milyar dolar elde edeceği de tahmin edildi. Son olarak; yapılan açıklamanın yatırımcıları memnun eden bir cinsteydi Gün sonunu 315.78 dolarla kapatan Netflix hisseleri, açıklamalara paralel olarak yüzde 6’dan fazla artış gösterdi.

Netflix Kurucu Ortağı Aynı Zamanda Eş CEO’su İstifa Etti

Netflix’in kurucu ortaklarından yer alan Reed Hastings bir diğer kurucu ortak olan Ted Sarandos ile birlikte gerçekleştirdiği eş CEO’luk görevinden istifa etti. Bu boşalan koltuğa ise şirketin COO’su Greg Peters gelmiş durumda.

Netflix'in Çöküşü Duruyor

Reed Hastings’in şirketten tamamen ayrılmış durumda değil. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak olan iş insanı, Şirketin CEO’larına yardımcı olmaya devam edeceğini, yönetim kurulu ile CEO’lar arasında köprü görevi göreceğini ifade etti. Hastings, hayır işleri ile de uğraşacağını ifade ediyor.

Reed Hastings’in maaşı ise 500 bin dolar net maaş ve 2.5 milyon dolarlık hisse senedi olarak belirlendi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.