Netflix Oyun Sektörüne Girdi, İşte Netflix Games!

Birkaç senedir orijinal dizi ve film içerikleriyle kullanıcıları kendisine çeken Netflix, resmi olarak oyun sektörüne girdi!

 

Birkaç aydır Netflix’in oyun sektörüne girmesi mevzu bahisti ve Netflix kullanıcıları daha çok bekletmeden Netflix Games adıyla bulut tabanlı oyun pazarına beş yeni oyunla adım attı. Öncelikli olarak iki tane farklı Stranger Things temalı oyununu Polonya’daki kullanıcılara sunan Netflix, platformu artık tüm dünyaya erişilebilir hale getirdi.

Netflix’in Ağustos ayında satın aldığı Night School Studio adlı oyun stüdyosu ile işler iyice hızlanmışa benziyor. Akıl oyunlarından fiziksel oyunlara kadar birçok içerik sunalacak Netflix Games platformunda bugünden itibaren Netflix üyeleri Stranger Things: 1984 (BonusXP), Stranger Things 3: The Game (BonusXP), Shooting Hoops (Frosty Pop), Card Blast (Amuzo & Rogue Games), ve Teeter Up (Frosty Pop) adlı mobil oyunları oynayabilecek.

 

Oyunları oynayabilmek için tek ihtiyacınız olan bir Netflix üyeliği. Reklamlar, ekstra ücretler veya uygulama içi satın alımlar yeni platformda yer almayacak. Oyunlar çevrimdışı oynanabilecek fakat çocuklar için ekstradan bir çocuk profili oluşturulamayacak. Oyunların dili ise Netflix’i kullanırken tercih ettiğiniz dilde olacak. Eğer seçili bir diliniz yoksa veya oyunda Türkçe dil desteği bulunmuyorsa oyunların varsayılan dili İngilizce olacak.

Oyunları şuan için yalnızca Android kullanıcıları kullanabiliyor. Telefondan erişim sağlayacak Android kullanıcıları Netflix hesaplarını açtıktan sonra istedikleri oyunları seçebilecekleri ayrı bir oyun satırı ve sekmesi görecek. Ve aynı hesapla birden fazla cihazdan oyun oynanabilecek. Android tablet kullanan üyeler ise ayrı bir oyun satırı görecek veya indirip oynayacakları oyunları Kategoriler menüsünden seçebilecek.

 

iOS cephesinde Netflix Games’in ne zaman kullanıma sunulacağı belirsiz fakat çalışmalar devam ediyor ve yakında yeni oyunlar da eklenecek.

Oyun Geliştirmeden Sorumluı Başkan Yardımcısı Mike Verdu;

İster dönüp dönüp baştan oynayabilecekleri çerezlik bir oyun ister favori hikayelerinin derinliklerine doğru sürükleyici bir deneyim arayışında olsun, tüm üyelerimize hitap edecek bir oyun arşivi oluşturmak istiyoruz. Henüz başında olduğumuz müthiş bir oyun deneyimi yaratma yolculuğumuza sizleri de dahil etmekten büyük heyecan duyuyoruz.

Daha yeni başlıyoruz. Önümüzdeki aylarda mobil oyun deneyimimizi iyileştirmeye devam etmeyi ve sunduğumuz eğlencelere yenilerini eklemeyi dört gözle bekliyoruz.

Detaylı açıklamaya erişmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.